AYŞİN SEÇİL GEZER

Köşk Düğün Salonu’nda saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıda, 285 üye oy kullandı. 

Saat 17.00’de sandıklar açıldığında 226 oy alan Hüseyin Erkan, seçimden galip çıktı. 

Mehmet Eğilmez önderliğinde seçime giren Mavi Liste ise 59 oyda kaldı. CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Keşan’daki diğer odaların başkan ve temsilcileri de genel kurula hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, seçime giren adaylara başarı diledi. 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Hüseyin Erkan, tüm katılımcılara Hoş geldiniz.” dedi.

Daha sonra Başkan adaylarının ve bazı üyelerin birlikte sunduğu önerge ile divan başkanlığına Emin İnağ, başkan vekilliğine İsmet Can Karanfil, katip üyeliklere Bülent Altın, Hasan Çolakoğlu ve İbrahim Onater seçildi. 

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, divan heyetine tutanakları imzalama yetkisi verilmesiyle devam etti. 

Daha sonra söz alan Mehmet Özcan, kongrenin hayırlı olmasını diledi. 

Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve bilançonun okunmasına geçildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, bilanço ve gelir gider hesapları Oda Sekreteri Özcan Türkay tarafından okunurken, raporlar ile hesaplar ayrı ayrı ibra edildi. 

Toplantıda daha sonra yeni dönem çalışma programı ile bu program içerisinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programlarının görüşülmesinin ardından, yönetime ödenecek olan aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi. 

Başkana yürürlükte olan asgari ücretin 3/4’ü kadar, başkan vekiline ve yönetim kurulu üyelerine 1/10’u kadar huzur hakkı ödenmesi kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde Mehmet Eğilmez ve Hüseyin Erkan söz aldı. 

Eğilmez, “Genel Kurulu iştirak ederek, bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Esnaf ve sanatkarlar olarak bir çok farklı meslekleri icra etmekteyiz. Bizler üretiyoruz, onarıyoruz ve eğitiyoruz. Bu nedenle kamuoyunda en iyi şekilde temsil edilmek bizlerin en doğal hakkıdır. Değişen mevzuatı günü gününe ileterek, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile iyi ilişkiler kurup gerekli çalışmaları uyum içerisinde yaparak, üyelerimizin arasında yakın ilişkiler sağlamak üyelerimizin sorunlarını paylaşıp en hızlı şekilde çözüm üretmek görevimiz olacaktır.” dedi.

Hüseyin Erkan ise şunları söyledi: “Defter tasdikleri 4 yıldan beri dile getirip kamuoyu ile paylaştık. Sosyal Güvenlik Bakanımıza dosyalarımı verdik. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na gümrükte yaşanan sorunları anlattık. Meslek lisesi ve çıraklık eğitim merkezi okulumuzla her ay istişarede bulunduk. Edirne Valimizle istişare toplantımızda bizzat esnafla ilgili sorunlarımızı anlattık. KOSGEB ile ilgili sorunlarını müdürümüze ilettik. Birlik başkanımız ve federasyon başkanımızla her ay görüşerek esnaflarımızın sorunlarını aktardık. TESK Genel Başkanımızla bizzat yüz yüze görüşüp esnaflarımızın sorunlarını dile getirdik. Vergi dairesi müdürümüzle esnaflarımızın sorunlarını çözmeye çalıştık. Belediye ile ilgili sorunlarımızı Belediye Başkanımıza iletiyoruz.” 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 

Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek’in gözetiminde gerçekleştirilen seçimler saat 17.00’de sonlandırıldı. 

Yapılan sayım sonucunda 285 üyenin oy kullandığı seçimde Hüseyin Erkan’ın Pembe Listesine 226, Mehmet Eğilmez’in Mavi Listesine 59 oy çıktı.

 4 yıllık süre içinde görev yapacak olan Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odasının yönetim ve denetim kurulu asil listeleri şu isimlerden oluştu.

Başkan: Hüseyin Erkan Yönetim Kurulu (Asil): Ali Rıza Duman, İsmail Nar, Hasan Akça, Tahir Gökhan, Necmi Deniz, İsmail Esim.

Denetim Kurulu Asil: İzzet Yılmaz, Kemal Öşme, Bekir Göl.