Uzunköprü Belediyesi kış çalışmalarına devam ediyor. 30 Temmuz 2016 tarihinde çıkan yangın sonucu yanan Çamlık’ta yenileme çalışmaları sürdürülürken, Cumhuriyet Mahallesinde de dere çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Uzunköprü Belediyesi yetkililierince yapılan açıklamada öğrencilerin sömestr tatilinde yeni yapılan Atatürk Kültür Merkezindeki kütüphane bölümüne talebin çok olduğu bildirildi.

ÇAMLIK YENİLENİYOR

Uzunköprü’nün Atatürk Mahallesi Hayrabolu- Uzunköprü yolu üzerinde bulunan, Uzunköprü ve civar köylerinin kullandığı 201.40 hektar çamlık ormanı ve mera alanı 30 Temmuz 2016 tarihinde çıkan yangınla yer yer tamamen yer yer kısmi olarak yanmıştı.

İl Mera Komisyonunun 14 Ekim 2016 tarihli kararı ve Uzunköprü Belediye Meclisinin 2016 Aralık ayı olağan toplantısında almış olduğu karar ile işi üstlenen Uzunköprü Belediyesi 1 Şubat 2017 tarihi itibariyle 400 Ada 6 Parselde 4.7 hektar ve 467 Ada 28 Parselde 4.8 hektar toplamda 9.5 hektar çamlık ormanı ve mera alanındaki yanan ağaçların kesilerek alandan uzaklaştırılması ve alanın temizlenmesi işine başlanıldı. 60 gün sürecek temizlik işinden sonra rehabilite edilen alanda 2017 yılı içerisinde yanan ağaçların yerine fidan dikimi yapılacak.

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen; Çamlık yangınından büyük üzüntü duyduğunu, en kısa sürede alanda çalışmaları tamamlayarak fidan dikimi yapılacağını ve vatandaşın piknik yaparak, temiz hava alarak dinlenebileceği bir alan olmaya devam edeceğini belirtti. Gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın yaşanabilir bir çevre olduğunu, rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra doğanın korunmasına büyük önem veren Başkan Av. Enis İşbilen vatandaşları çalışma alanına herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi için girilmemesi konusunda uyardı.

DERE ISLAH ÇALIŞMASI

Uzunköprü Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Cumhuriyet Mahallesi yelken sokak ve yeşil sokak arasında bulunan derenin ıslah çalışmaları için 800’lük beton borular ile 500 metre boyunca yağmur suyu ıslah çalışması yapılıyor.

AKM ÖĞRENCİLERİN UĞRAK YERİ

Uzunköprü Belediyesinden yapılan açıklamada AKM'nin öğrencilerin uğrak yeri olduğu kaydedildi. Atatürk Kültür Merkezi içinde oluşturan kütüphane yaratılan ders çalışma ve bilgi araştırma ortamı ile öğrencilerin sömestr tatilinde tercih ettiği bir yer olurken kütüphanenin tatil sonrası da öğrencilerin çalışmalarını yapacakları bir birim olacağı bildirildi.