HABER MERKEZİ

Yapılan açıklamada Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu Toplantısında kömür denetim yetki devri talebi üzerine Uzunköprü Belediye Başkanlığına yetki devri verilmesi kararlaştırıldığı bildirildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“13 Aralık 2018 tarihinde Valiliğimiz başkanlığında düzenlenen Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu Toplantısında; Uzunköprü Belediye Başkanlığı tarafından Uzunköprü İlçesinde ısınma amaçlı kullanılan ve satılan katı yakıtların denetimine ilişkin yetki devri talebi, Kurulca değerlendirilmiş ve yetki devri verilmesi kararı alınmıştır.

Uzunköprü İlçesinde, Marmara Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü tarafından 27 Kasım 2018 tarihinde kurulan seyyar hava kalitesi izleme istasyonunda saatlik ve 24 saatlik veriler alınmaktadır. Görsel ve yazılı basında hava kirliliğinin oluştuğu belirtilen 14 – 16 Aralık 2018 tarihleri arasında ilçede görülen yüksek enverziyon (sıcaklık terselmesi) oluşumu nedeniyle zaman zaman ölçülen değerlerde artışlar olduğu tespit edilmiştir. Enverziyon verileri normale döndükten sonra hava kalitesi değerlerinde iyileşme olduğu görülmüştür. 17 Aralık 2018 tarihinde ölçülen ortalama Kükürt Dioksit (SO2) ve Partikül Madde (PM10) değerlerinin (Saat 12:00 itibariyle, SO2 için; 42,63 μg/m³, PM10 için; 41,43 μg/m³) Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği ile Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Genelgesinde belirtilen sınır değerleri aşmadığı (Sınır Değerler, SO2 için; 150 μg/m³, PM10 için; 60 μg/m³) belirlenmiştir.”