Uzunköprü Belediyesi şehir içi içme suyu inşaatı temel atma töreni 16 Ağustos 2016 Salı günü yapıldı. Mazhar Müfit Kansu Parkı’nda saat 14.30’da gerçekleştirilen törene, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, CHP Milletvekili Erdin Bircan, Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Kırcasalih Belediye Başkanı Suat Karakaş, Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Uzunköprü CHP ilçe Başkanı İnanç Sülüş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Cingöz,  S.S.Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şerafettin  Dinç, Oda ve koop Başkanları, İller Bankası, Yüklenici Firma yetkilileri ve binlerce Uzunköprülü vatandaşlar katıldı.

HALKIMIZIN SU SIKINTISI YAŞAMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Temel atma töreninde konuşan Başkan Av. Enis İşbilen, “Değerli Uzunköprü halkımız bugün tarif edilmeyecek kadar güzel bir gün. Nedir bu güzel gün Uzunköprü yıllardır yaşadığı su sıkıntısına son vereceğimiz günün başladığı gündür. 2009 yılında Uzunköprü Belediye Başkanı oldum. Su sıkıntısı belli mahallelerde, belli kısımlarda belli projeyle dar projeyle sıkıntılı olarak devam ediyordu. 38 yıl önce hayata geçen su ihale hattımız basınç fazlalığından her gün bir kaç yerde arıza veriyor ve sıkıntılar oluşturmaya başlamıştı. 2016 yılında hazırladığımız Uzunköprü'nün 100 yıllık su sıkıntısı yaşamayacak projemizi İller bankasına onaylattık. 2014 yılından sonra düğmeye bastık. 1 ay önce ihaleyi kazanan firma çalışmaya başladı. Uzunköprülü vatandaşlarımız hayırlı olsun dileklerini sunuyorlar bir de beni uyarıyor ‘Başkanım sakın vanaları unutmayın!’. Biz vanaları unutmadık, gerekli yerlere takıyoruz. Halkımızın su sıkıntısı yaşamaması için çalışıyoruz.

BAYRAMDAN SONRA KAZMAYA BAŞLIYORUZ

Uzunköprü'müzde 11 bin abonemizin bağlantısını da yaparak bitireceğiz bu işi. Uzunköprü Belediyesinin projesini 31 Aralık 2017 yılında bitireceğiz. Müteahhit firma zamanından önce bitireceğini de biliyorum çok iyi planlı çalışıyorlar. Uzunköprü’nün ana caddesi Gazi Caddesi’nden gececeğiz. Bayram öncesi bu işleri yapmadık. Esnafımızın en çok iş yaptığı zamanlar, sıkıntı yaratmadık, bayramdan sonra kazmaya başlıyoruz. Uzunköprü'nün suyu tertemiz diyordum, halkımız inanmıyordu. Kaynağından aldığınız suyu şişeleyin satın o kadar temiz. Su satıcıları bundan sonra sıkıntıya düşebilir. Belediye olarak hep halkın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

15,5 MİLYONLUK YATIRIM TOPRAĞIN ALTINA GİDECEK

Başkan İşbilen’den sonra konuşan Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız da şunları söyledi: “Su, yol ve elektrik ve iletişim bunlar insanoğlunun olmazsa olmazları. Uzunköprü’de su konusunda çok uzun yıllardır çekilen sıkıntılar malum bizde bu ilçede yaşayan sorunlarıyla dertleşen insanlar olarak bir Kaymakam olarak şehrin bir ferdi olarak 3 yıldır su ile sıkıntıları Belediye başkanımızla hep paylaştık hem de yaşadık. Sayın Başkanımız çok önemli bir projeye imza atarak 15,5 milyonluk yatırım toprağın altına gidecek. Belki de hatırlanmayacak Uzunköprü halkı hayırla yâd edeceği dua edeceği çok önemli bir projeye imza attı. Bu uğurda çalışan sayın Belediye Başkanımız Av. Enis İşbilen’e destek veren İl banka, belediye çalışanlarına, bu uğurda hizmetleri olacak projeyi mümkünse tarihinden önce teslim edecek kıymetli müteahhit  arkadaşlarımıza ve çalışanlarına başarılar diliyorum. Bu büyük yatırımın Uzunköprü’müze hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sıcak havada suyun kıymeti daha net şekilde anlaşılıyor. İlk çayımızı ilk soğuk suyumuz hep birlikte içeriz.”

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Temel atma töreninden önce kurbanın kesilmesinden sonra dua edildi ve Başkan İşbilen ile törene katılanlar temele çimento attılar.