Dün Keşan’a gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Karanlıkdere Mevkii’nde yoksul ve Roman vatandaşlarına yönelik yapımı tamamlanan 736 haneli TOKİ konutlarının geçici tesliminin Keşan Kaymakamlığı’na yapıldığını bildirdi.

Saat 18.00 sıralarında, TOKİ Yoksul Konutları’na gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, burada Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Sağlık, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan, AK Parti Edirne 2. Sıra Milletvekili Adayı Fatma Aksal, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Vali Şahin, öncelikle 1+1 ve 2+1 konutları gezerek, Kaymakam Dınkırcı’dan bilgi aldı.

Dursun Ali Şahin, binaların geçici teslimiyle ilgili yazıyı dün itibariyle aldıklarını dile getirerek, “Bu yazı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na da yazıldı. Burada işveren niteliğinde olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şartları yerine getirenlere konutların teslim edilmesini isteyecek. Kaymakamımız 736 hak sahibinin de tespitini yapmış. Onları tek tek çağıracak, protokolü imzalatacak ve protokolü imzalamasının akabinde binanın ortak giderleri için peşin 150’şer TL alınacak. Su ve elektrik giderlerinin sözleşmelerini onlar yapacak ama paralarını sosyal yardımlaşmadan biz ödeyeceğiz. Çok güzel bir hizmet. ‘1+1 yeter mi?’ diyeceksiniz. Onu ben bilemem ama böyle düşünülüp, planlanmış. Çok fazla çocuğu olanlar için ideal sayabiliriz. Giderleri az olur. Zaten 270 ayda ödenecek bir meblağ. 1+1’ler için ayda 100 TL. Bu çok iyi. 38 senedir memurum bende kirada yaşıyorum. Kişinin bir ev sahibi olması güzel bir olay. Ben burada yaşayacak olan kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum. Burada birlik ve beraberlik içerisinde yaşasınlar. Burada camisi, okulu çok ideal. Sosyal donatılardan 2 oda bize verilecek. Orada da müftülük dini ihtiyaçları, kuran kursu ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu konuda görev müftülüklerin olacak.”

BOZUK YOLU VALİLİK ONARACAK

TOKİ Yoksul Konutları’na giden yolun bozukluğuna değinen ve bu yolu valiliğin olanaklarıyla yaptıracağını dile getiren Şahin, “Yol gerçekten baya kötü. Yaklaşık 3 kilometrelik bir yol. Ben de size söz veriyorum, güzergahı asfalt kırığıyla yaptıracağım. 736 konut çok büyük bir imkandır. Burası neredeyse 1 milyar TL’ye yakın bir meblağa mal oldu. Ben belediye başkanı olsam yolu koşarak yaparım. Hem de asfalt yaparım.”

İMAMIN MAAŞI VALİDEN…

Dursun Ali Şahin, camiye imam görevlendirilmesi konusunda yöneltilen soruyu da yanıtlayarak, “Müftü Bey’e söyledim. 3-4 güne kadro işi tamamlanmazsa hemen imamı tutacak, maaşını ben ödeyeceğim. Maaşı dediğim bin 250 TL ve sigorta. 24 derslikle okulda ilk ve ortaokul olarak önümüzdeki eğitim-öğretim yılında açılacak.”

Vali Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan, konut incelemelerinin ardından çocuklara hediye dağıttı. Dursun Ali Şahin, camiyi inceledikten sonra Keşan’dan ayrıldı.