Hafta nedeniyle Atatürk anıtında düzenlenen törene Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi’nden hiçbir yetkili katılmadı. Anıttaki törenin ardından Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler’i, Edirne Valisi Hasan Duruer, “Vakıfların eserini koruyamayan Vakıflar Müdürünü kabul etmiyorum” diyerek reddetti. Vali Duruer ayrıca Vakıflardan sorumlu Vali Yardımcısına da vakıfların hiçbir etkinliğine katılmaması yönünde talimat verdi. 

Edirne Valisi Hasan Duruer Hıdrellez ve Kakava şenlikleri kapsamında Saraçlarda düzenlenen yumurta tokuşturma etkinliğinde yaptığı açıklamada, “Edirne’de vakıf eserlerine baktığınızda hangi halde olduğunu Vakıflar Bölge Müdürüne sormanızda fayda var. Başka bir şey söylemeye gerek yok. Tepkimi Twitter hesabımdan da paylaştım. Her kurum üzerine düşen vazifeyi yerine getirecek. Burası Osmanlı yadigarı Osmanlı’nın en önemli eserlerinin bulunduğu bir yer. Fakat Vakıfların perişan halde olması beni son derece rahatsız ediyor, bir kapının bir senede takılmaması, Muradiye’deki bir fenerin altı senede takılmaması, restorasyon projesinin 6 sene gecikmesi beni son derece rahatsız ediyor. Bu vesileyle tepkimi dile getirdim” dedi.
Edirne Valisi Hasan Duruer’in kendisine randevu vermemesini değerlendiren Vakıflar bölge Müdürü Hayati Binler ise “Vali beyin takdiridir, hiçbir şey söyleyemem” dedi.
Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler’i Twitter üzerinden Selimiye Camii’ndeki yangın alarmı için düzensiz olarak geçirilen kırmızı kabloları ‘rezalet’ olarak değerlendirmişti. (İHA)