Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur,Seçime Doğru Türkiye’nin Çıkış Yolukonulu konferansı vermek üzere geçen Pazar günü Keşan’a geldi. Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu’nda saat 18.00’de başlayan konferansa Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş, Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

HERKES GÖRSÜN

Abdullah Öcalan1999 yılında Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirildiğinde onu ilk sorgulayan komutan olarak bilinen Uğur, konferansına bir süre önce kamuoyu ile de paylaştığı Abdullah Öcalan’ın sorgu görüntülerinden kesitler yer alan bir sunum ile başladı. Uğur, bu görüntülerin bundan 1.5 yıl önce Ulusal Kanal tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını ancak bundan büyük bir vatandaş kitlesinin haberdar olmadığını belirterek “Yandaş medya bu görüntüleri bir şekilde yayınlamadı. Çünkü İmralı’daki bebek katilinin, terörist başının itibarının zedelenmesini istemediler.” diye konuştu. Bu görüntülerin halen internet ortamında bulunduğunu da kaydeden Uğur, salonda bulunanlardan bu görüntüleri izlemeleri konusunda yakın çevrelerine ısrarcı olmalarını da istedi. Uğur, “Türkiye’de oynanan oyunları görmek için bu bebek katilinin 1999 yılındaki sorgusunda neler söylediğini, nasıl bir tavır sergilediğini herkes görsün.” dedi.

ALABAK: “OYLARI BÖLMEYECEĞİZ, VATAN’DA BİRLEŞECEĞİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan konferansta ilk olarak Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak  söz aldı. Salonda bulunan partililerine ve vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür eden Alabak,  Türkiye’nin yeni bir seçim sürecine girerken partilerinin olağanüstü kurultaya gittiğini belirterek,Ülkemizin milliyetçileri, ulusalcıları, sosyalistleri Vatan Partisi’nde bir araya geldi. Vatan Partisi Türkiye’nin umudu oldu. AKP-PKK ortaklılığı ile hazırlanan bölünme senaryolarına geçit vermeyeceğiz. Oyları bölmeyeceğiz. Vatan’da birleştirerek AKP iktidarından kurtulmuş olacağız.diye konuştu.

UĞUR: KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞTAYIZ

Daha sonra kürsüye gelen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, önce Abdullah Öcalan’ı sorguladığı görüntülerden kesitlerin bulunduğu bir slayt gösterimi yaptı ve Öcalan’ın sorgusunda söylediği sözler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Toplantı yaptıkları salonların küçük olmasının, gelen izleyici sayısının az olmasının kendilerini herhangi bir endişeye sevk etmediğini söyleyen Uğur,Çünkü öyle bir Vatan geliyor ki, öyle bir kurtuluş mücadelesi geliyor ki 2 ay sonra biz bu toplantıyı Keşan’da yapmaya kalksaydık böyle bir salonun 10 mislisi bile bize yetmeyecektir. İnsanların bazı şeyleri bilmeye ve ondan sonra harekete geçmeye ihtiyacı var. Türk milleti 13 yıldır üzerine bir ölü toprağı serpilmesi durumuyla karşı karşıyadır. 13 yıldır devlet geleneklerinin yıkıldığı, Cumhuriyet ilkelerinin ve devrimlerinin yok edildiği bir duruma getirildi. Önümüzde 7 Haziran gibi son bir şans var. Köprüden önceki son çıkış.” diye konuştu.

EDİRNE ADAYLARI 5 NİSAN’DA BELİRLENECEK

Konuşmasının devamında AKP iktidarını eleştiren ve 7 Haziran seçimlerinin ardından Vatan Partisi’nin ya tek başına iktidar ya da iktidar ortağı olan bir parti konumuna geleceğini kaydeden Uğur, Edirne Milletvekili adaylarının 5 Nisan’da yapılacak olan ve tüm parti üyelerinin oy kullanacağı bir seçimle belirleneceğini de bildirdi.

Uğur,  konferansın ardından salonda bulunanlar tarafından yöneltilen çeşitli konulardaki soruları cevaplandırdı. Konferansı izlemeye gelen Vatan Partililer ve vatandaşlar Hasan Atilla Uğur’un satışa sunulan kitaplarına büyük ilgi göstererek satın aldı ve sıraya girerek imzalattı.

Konferansı, bir dönem MHP Edirne İl Başkanlığı görevini yürüten Avukat Mehmet Tolga Akalın da izledi.