Keşan Belediyesi’nin, Engelliler Parkı’nın köşesini yıkarak büfe inşaatına başlaması, tepkiye yol açtı.

Park duvarlarının yıkılıp beton atılması ve dün büfe inşaasına başlanmasıyla birlikte şikayetlerini gazetemize ileten okurlarımız, “Bunun, Taksim’deki Gezi Parkı’ndan ne farkı var? Güzel bir görüntü ortadan kaldırılıyor, ağaçlar yerinden sökülüyor, çimlerin üzerine beton atılıyor. Belediye, kendi eliyle, kendi yaptığı bir güzelliği yıkıp çirkinleştiriyor. Bu büfeyle birlikte, parkta oluşan görüntü kirliliğinin yanı sıra, kaldırım da, önündeki yol da büfenin malzemeleriyle dolacaktır. Burada yaşayan insanlar olarak, buna karşıyız ve Belediye Başkanımızdan da attığı bu yanlış adımı geri almasını istiyoruz.” dediler.

Taksim Gezi Parkı Direnişi’ne katıldıklarını, Keşan’daki durumu görünce büyük üzüntü duyduklarını da kaydeden genç okurlarımız, “Başkanımızın bu yanlıştan döneceğine inanıyoruz. Bu olmazsa, burada da hakkımızı demokratik yöntemlerle aramayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştular.

DERNEK, PARAVAN MI?

Öte yandan, sözkonusu büfenin, Engelliler Derneği tarafından işletilmeyeceği, bir kişiye verileceği yolundaki yaygın söylentiler de, büfe yapımına tepkilerin artmasına neden oldu.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, halen parkı işletmekte olan Ortopedik Engelliler Derneği’ne bir gelir kapısı daha açmak amacıyla büfe yapacaklarını; Dernek Başkanı Taner Aykut da, buradan elde edilecek gelirle derneğe bir hizmet aracı alacaklarını açıklamıştı.