AYGÜL KONAR

7 Aralık 2018 Cuma akşamı Keşan’ın hava kalitesi değerleri yine “S.O.S” verdi. Havadaki kükürt oranı 179 olarak kayıtlara geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın http://www.havaizleme.gov.tr uzantılı web sayfasında Keşan’da; bisiklet sürülmemesi, açık havada spor ve yürüyüş ile piknik yapılmaması önerisinde bulunuldu. Yaşanan durum karşısında ise bazı vatandaşlar sosyal medya üzerinden hava kalitesinin düşük olmasını çok sert bir şekilde eleştirdi.  Vatandaşlar, “Bu gece Keşan'ın değerleri
179. olması gereken değer 0-50 arası sağlıksız kategorisinde bu gece havamız.”
, “Bu ne rezil hava. Yapılmıyor mu kazan veya kömür denetimi? Seçim heyecanına mı kurban gidiyor bu sene de sağlımız” şeklinde eleştiriler yapıldı.

Hava kalitesi değerlerinin yine kırmızı ikonla işaretlendiği son günlerde kömür yakılan bazı konutların bacalarından yine siyah dumanların yükselmesi dikkat çekti.

Siyah dumanları gören vatandaşlar, durumu net bir şekilde eleştirdi. Doğal gaza geçerek yüksek fatura ödediklerini dikkat çeken vatandaşlar, kazan dairelerinde gereken önlemlerin alınmaması veya düşük kalorili kömür kullanılmasıyla birlikte gösterdikleri hassasiyetin boşa gittiğine dikkat çekti.

Hava kirliliği sorununa çözüm bulmak amacı ile kurulan sivil toplum kuruluşları veya ilgili kurumların açıklama konuyla ilgili olarak açıklama yapıp-yapmayacağı merak konusu oldu.