HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz günlerde, liman bataklığının belediye tarafından temizlenmesinin, liman bölgesinde ikamet edenler tarafından olumlu karşılandığı ile alakalı yapılan haberimize tepki gösteren vatandaşlar, sahilin bir kısmının temizlendiğini, fakat sahilin bir kısmının hala kötü durumda olduğunu, çalışmaların yeterli olmadığını dile getirdi. Yetkililere durumun ciddiyetini yeterince anlatamadıklarını ifade eden vatandaşlar, yapılan liman ile birlikte sahildeki kirliliğin başladığını ve önlem alınmaması durumunda artan kirliliğin sahili kullanılmaz hale getireceğini ifade ettiler. Limanda yapılan mühendislik hatasının bedelini ödemeye devam eden vatandaşlar, konunun bir an önce yetkililer tarafından ele alınması gerektiğini belirtti.  Limanın verdiği tahribat ile ilgili yetkililerin ne zaman önlem alacağı merak konusu oldu.

SAHİLİMİZİ KAYBETME KORKUSU YAŞIYORUZ

Yapılan temizlik çalışmalarını yetersiz bulan vatandaşlar kendi temizlik ekiplerini kurup belirli aralıklarla sahil şeridini temizlemeye çalışıyorlar.

Grup adına konuşan Yayla sakini Fatma Ahmetoğlu, “Özellikle liman inşaatının başlamasıyla birlikte sahil şeridinde kirlenme başladı ve gün geçtikçe artmaya devam etti. Kendi kendini temizleme özelliği ile bilinen körfez, bu noktada özelliğini yitirmeye başladı. Yapılan temizlik çalışmaları mutluluk verici ama inanın ki yetersiz. Biz Yayla sakinleri olarak elimizden geldiğince temizlemeye çalışıyoruz, ama bu bizi aşan bir iş. Yetkililere çalışmaları için teşekkür ederiz ama durum görünenden çok daha ciddi. Sahilimizi kaybetme korkusu yaşıyoruz. Daha önemlisi Saros’un adı kirleniyor. Cennetimizi koruyalım .” dedi.