SONGÜL KONAR

Velioğlu, 17 Mart 2019 tarihinde dernek kuruluşunun 9. Yıl dönümü yemeğine Muharrem Temiz’i davet ettiklerini belirtti.

 “KORO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Her cuma akşamı saat 19.30’da 30-40 kişinin katılımıyla koro çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Velioğlu, “Koroda gençler, orta yaşlılar, her yaştan koristler var. Çalışmalarımızın aşağı yukarı sonuna geldik. Niyetimiz Nisan ayının ilk haftası konser vermek. Bunun için hazırlanıyoruz. Konserde 22 türkü seslendiriyoruz, 10 solistimiz var. Türkü Dostları Derneğine gelip gidenler, bilgi alanlar gerek öğrenci, gerek türkü meraklısı, bağlama çalmayı öğrenmek isteyenlere de birebir çalışmalarda öğretiyoruz. Çalışmalar bu şekilde devam ediyor.” dedi.

“‘TÜRKÜLERİ YAPANLAR, KANUNLARI YAPANLARDAN DAİMA ÜSTÜNDÜR’”

Yerel seçimlerde adaylardan beklentileriniz neler sorusunu yanıtlayan Velioğlu, “Sanatın siyaseti olmaz. Sanatçılar siyasetçilere muhtaç değildir. Siyasetçiler sanatçılara muhtaçtır. Bir söz vardır, ‘Türküleri yapanlar, kanunları yapanlardan daima üstündür’. Biz sanatla uğraşıyoruz. Yani, dalımız halk müziği, Türk halkı içinde hepsi var, yurtdışında, balkanlarda olanlar da var kültürümüz bunları içine alıyor. Öz kültürümüzü tanıtıyoruz, tanıtmaya devam edeceğiz. Zorla olmuyor tabii, gönül işi bu. Keşan’da 22 yıldır koro çalıştırıyorum derneğe gelenlerde faydalanıyor.” dedi.

17 Mart 2019 tarihinde derneğin kuruluşunun 9. Yılı olduğunu vurgulayan Velioğlu,  9. Yıl sebebiyle yemek düzenlediklerini yemeğe türkü severler için çok önemli biri olan Muharrem Temiz’i davet ettiklerini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.