Her yıl 24-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle İpsala Vergi Dairesi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Hafta nedeniylegeçen pazartesi günü saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Vergi Dairesi Müdürü Emirali Yoluk tarafından çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

VERGİ TAHSİLATINDA İYİ DURUMDAYIZ.

Yoluk başkanlığındaki bir grup İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü, makamında ziyaret etti. Emirali Yoluk, Gürbüz’e, hafta hakkındaki etkinlikler konusunda bilgiler verdi. Yoluk, İpsala’daki vergi gelirlerinin yüzde 84’ü,toplam gelirinin de yüzde 77’sinin tahsil edildiğini ve Türkiye genelindeki ortalamaya göre tahakkuk ve tahsilât konusunda iyi durumda olduklarını söyledi. 

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, vergi haftasının hayırlı olmasını dileyerek, verginin kutsal bir görev olduğunu, vergilerin Türkiye’nin kalkınmasındaki en önemli gelirlerinden olduğunu vurguladı. Vergi mükelleflerinin vergi dairesinin velinimeti olduğunu söyledi.

KARAGÖZ’Ü ZİYARET ETTİLER.

Vergi Dairesi Md. çalışanlar Vergi Haftası sebebiyle Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’ü makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Karagöz, Vergi Dairesi Müdürü ve personelinin haftalarını kutladı. Çalışmalarında başarılar diledi. Vergi Haftası nedeniyle hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

OKULLARDA VERGİYİ ANLATTILAR.

İpsala Vergi Dairesi yetkilileri Atatürk ve Kurtuluş ilköğretim okullarında öğrencilere vergi vermenin kutsallığı hakkında bilgilendirmelerde bulundular.