BÜLENT SAYLAM

Vural, açıklamasında şunları söyledi: “Dün itibariyle stabilize işe başladık. Seydi Köy-Mahmut Köy arasında yola başladık. Aynı şekilde Maltepe ile Karacaali Köyü arası ve Akçeşme Türkmen Köyü arası çalışmalarımız var. İl Başkanımız İlyas Akmeşe’yi Keşan Köy Muhtarları Derneği olarak ziyaret ettiklerini söyleyen Vural, “il başkanımız çok yardımcı oldu. Keşan köylerimizin eksiklerinin tamamlanması için . Türkmen Muhtarımızın geçenlerde çıkan bir açıklaması var. Sitem etmiş elimizden tutan olmadı diye. Biliyorsunuz Türkmen’de hazine arazileri var. Türkmen Muhtarının talebi şöyle: topraksız olan insanlara bamya ekmek için talebi var. İl başkanımız bizi çevre il müdürlüğü ve milli emlak müdürlüğüne yönlendirdi. Ortak bir toplantı yaptık. Onun sonucu 1 hafta 10 gün içerisinde belli olacak. İl başkanımız ‘Gerekiyorsa Ankara’ya gideriz, Tarım Bakanlığı ile görüşürüz’ dedi.  Bizim derdimiz Türkmen Köyü’ndeki vatandaşlara yardımcı olmak. Ne yapılması, ne isteniyorsa yasal çerçeve içerisinde Türkmen Köyü’ne yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Köylerde yapılacak diğer işler hakkında da bilgi veren Vural, “Orhaniye Köyü’ne düğün salonu yapım ihalesinde bir sorun vardı. İhaledeki sorun halledildi. Kışa giriyoruz, köy içi yollarının bakımı için bunu da il başkanımızla paylaştık. Bakım için gereken paranın verilmesi için talimat verdi. Çalışmalarımıza elimizde olan imkanlarla devam ediyoruz. Köy muhtarlarımız ve il başkanımız  devamlı istişare halindeler. ” dedi.

Sazlıdere Köyü kanalizasyonu hakkında da konuşa Vural, sözlerini şöyle tamamladı: “Ek bütçe geldiği zaman sıranın başına alınacak. Ek bütçe olmadı. Kasım ayının başında yapacağımız toplantıda 2019 yılı bütçesinde kesinlikle Sazlıdere Köyünün kanalizasyonu olacak. Her gittiğimiz toplantıda bu sorunu dile getiriyoruz. Şu an için köylerimizde herhangi bir sıkıntı yok. Su depoları yapıyoruz, sondaj çalışmalarımız oluyor. Su kesilme ve arızalarına karşın önlemlerimizi alıyoruz” Şeklinde konuştu.