SONGÜL KONAR

İşyerinde düzenlediği toplantı, saat 12.30 sıralarında başladı.

“EKSİKLİK KALAN YOLLARIMIZI KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ”

Ocak ayı meclis toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Vural,“2018 yılının kasım ayında, bütçe görüşmesi vardı ve mecliste onaylandı. Yaptığımız çalışmalarda bir takım eksiklikleri tespit ettik. Keşan’ın İl Genel Meclisi üyeleri olarak, önümüzdeki hafta Edirne Valimizle görüşerek, eksik kalan yollarımızın yapılmasını isteyeceğiz. Yatırım programına bazı yollarımızı dahil etmek için çalışacağız. Keşan’a ne kadar sıcak asfalt çalışması yapılacağı konusunda görüşeceğiz. 2019 yılı taslak bütçesinde, Maltepe-Karacaali arasına stabilize çalışması yapacağız. Sazlıdere-Adilhan, Paşayiğit-Lalacık, Yeşilköy-Beyköy arasındaki yollarımızı yapacağız. Eksiklik kalan yollarımızı kısa sürede tamamlayacağız,” dedi.

“2019 YILINDA, YOLLARIN YAPILMASINA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Sazlıdere Köyü’nün kanalizasyon sorunun yıllardır devam ettiğini belirten Adnan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşanan sorunu her meclis toplantısında gündeme aldık ama sorun çözülemedi. 2019 yılı yatırım programına aldık. Sazlıdere, Yeşilköy ve Beyköy’de kanalizasyon alt yapımız yok. Sazlıdere ve Yeşilköy’ün kanalizasyon sorununu bu yıl inşallah çözüme kavuşturacağız. Beyköy’den herhangi bir talep gelmedi. Kendisiyle görüşeceğiz ve ihtiyaç olması durumunda bir plan program yapacağız. 2019 yılında, yolların yapılmasına ağırlık vereceğiz.”

TALEP BİZLERE ULAŞMADI

“Kadıköy Barajı’na giden yol bozuk durumda. O yol için vatandaşlar başvurduklarında, Edirne Tekirdağ’ın, Tekirdağ ise Edirne’nin sorumluluk alanında olduğunu dile getiriyor. Peki, bu yolu kim yapacak?” şeklindeki soruya cevap veren Vural, şunları söyledi: “O yolla ilgili herhangi bir talep bizlere ulaşmadı. O yol ağı bizim sorumluluğumuzda kalıyorsa, yapılması için gerekli çabayı gösteririz.”

“YOLLARI, GELİN DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN HALE GETİRELİM”

CHP’li İl Genel üyelerinin, “Sahillerimizde, dünya standartlarının altında kalan yollar bulunuyor.” şeklindeki söylemleri hakkında konuşan Adnan Vural, şöyle devam etti: “Yayla, Danişment, Erikli köyleri belediye sınırları içerisinde kalıyor. Belediye sınırları içerisinde kalan yollara bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bozuk yol varsa, belediye yapacak. Diğer yollara bakıldığında iyi durumda. Eğer sahillerimizde dünya standartlarının altında kalan yol varsa, siz ne iş yapıyorsunuz? Bu halk size 5 yıllığına hizmet etmeniz için yetki verdi. Ayrıca, İl Genel Meclisi’nde çoğunlukta olan sizlersiniz. Erikli-Danişment yolunun kötü olduğunu dile getiriyorlar ama bugüne kadar o yolla ilgili herhangi bir önergeniz var oldu mu? Hiçbir önergeniz olmadı. Bunlarda çalışma ruhu yok. Yollarda sıkıntı varsa, gelin dünya standartlarına uygun hale getirelim.”

“KİMSE ADIM ATMADI”

CHP’li İl Genel üyeleri, 1/25 binlik planlarla ilgili sıkıntıların olduğunu söylediklerini hatırlatan Vural, sözlerini şöyle tamamladı: “Planlarla ilgili Uzunköprü’de toplantı yaptık ve meclis başkanı Abdülaziz Çıkıkçı’ydı. Planlar konusunda hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için komisyon kurulup, Ankara’ya gidilmesini önerdik. Ama kimse bu konuda adım atmadı. Eğer planlarda sorun varsa gelin hep birlikte çözelim.”

BASINA YEMEK VERDİ

Toplantının ardından Adnan Vural, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, basın mensuplarına yemek verdi.

Vural, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, gazetecilerin gününü kutlayarak, “Türkiye’de ve Keşan’da yerel basının önemi çok büyüktür. Yerel basın, bizlerin sesini kamuoyuna duyurmak için çalışıyorlar. Keşan’daki basınımıza, yerelde olan herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Gerek abone olarak, gerekse reklam vererek destek olup, yerel basınımızı yaşatmamız gerekiyor,” dedi.