Keşan Tüm Sivil Emekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yalçın Akay, yaptığı açıklamada, emeklilere yapılan 100 TL seyyanen zamla ilgili değerlendirme yaptı.

Yapılan 100 TL’lik zammın yeterli olmadığını ifade eden Akay, “100 TL zam emekliler açısından yeterli değil. Asgari ücret ülkemizde bin 300 TL olarak kabul edildi. Ocak ayından itibaren ödenecek. Asgari ücret demek, en düşük ücret demektir. En düşük ücretten daha aşağısını emekliye nasıl verebilirsiniz? Bin 100, bin 200 TL alan emeklilerimiz var. Bir hükümetin kendisi ile tenakuzudur. Asgari ücret bin 300 TL yapacaksın ama emekliye bunun altında maaş vereceksin. En düşük emekli maaşı bin 301 TL olmalı. Bu mantıkla yola çıktığımız zaman hükümetin yaptığını komik buldum. Asgari ücreti bu kadar açıklıyorsan, en düşük emekli maaşı da şu kadar diye açıklayın. Memlekete 35 sene hizmet etmiş, merdiven çıkamıyor, sen bu adama nasıl daha düşük ücret verirsin? Sağlık sorunları, ilaç sorunları var. Bir genç bin 300 TL’ye yaşayabilir, ek iş yapabilir, ama bir ihtiyar yapamaz. Devlet Bahçeli ile Kemal Kılıçdaroğlu bunu söylediklerinde ‘Kaynak yok’tu da şimdi birden bire kaynak bulundu. Demek ki yalan söylüyorlar. Devamlı aldatmaca yapıyorlar.” dedi.

ENFLASYON ORANI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Yalçın Akay, enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, “Enflasyon oranı Türkiye’de %3 mü? Bunlar enflasyon oranını kedi mamasına göre, keçi bilmem neyine göre. Enflasyona, peynir, sütü, eti, zeytini, zeytinyağını koyarsın. İnsanlar bunları yiyor. Et mahmulü yiyebiliyor muyuz? Ayda kaç kez balık yiyoruz? Ben yiyemiyorum. 10 TL’den aşağı balık yok. Lokantada yemeğe kalksak 2 kişi 100 TL hesap öder. Bunları hükümeti tenkit etmek için söylemiyorum. Bu ülkenin vatandaşıysan bu halkı düşüneceksin. Gerektiğinde Rusya’ya kafa tutar bir ülke haline gelmişsen Türkiye artık dünyadaki sayılı ülkelerden.”