SONGÜL KONAR

Saat 13.00 sıralarında parti binasına gelen Yalı, burada partililer ile görüşürken, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve CHP Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Bezbaş da Şenol Yalı’yı tebrik etti.

Toplantıya İlçe Başkanı Salim Yatıkçı’nın katılmaması ise dikkat çekti.

Toplantıya katılanlara “Hoş geldiniz” diyen Yalı, “Aday tanıtım toplantısı muhtemelen Cuma günü saat 15.00 gibi milletvekilimizin katılımıyla gerçekleşecek. Tebrik etmek için telefon ile arayan birçok arkadaş var, tebrikleri kabul etmek amaçlı akşamüzerine kadar burada olacağım. Aday adaylığı süreci dört ay önce başladı, dün yapılan MYK ve devamındaki parti meclis toplantısında benim ismim açıklandı. Gönlümden bağlı olduğum CHP’nin parti meclisi toplantısında, şahsımı Keşan Belediye Başkan Adayı olarak belirlemiş olmasından dolayı onur ve şeref duyduğumu belirtiyorum. Ne mutlu sizlerle birlikte bu büyük ailenin ferdiyiz.” dedi.

“KENDİLERİNİ VE ONLARA DESTEK VERENLERİ KUTLUYORUM”

Diğer aday adaylarını tebrik eden Şenol Yalı, şunları söyledi: “Artık sen ben yok, biz varız. Ayrıştıran değil, birleştiren olacağız. Bu vesileyle diğer aday adayı olan arkadaşları, onlara gönül verenleri de canı gönülden kutluyorum. Onlarda bu zorlu görevin altına girmesinde cesaret gösterdiler. Kendilerini ve onlara destek verenleri kutluyorum. Hep birlikte omuz omuza daha güzel bir Keşan için mücadele edeceğiz. An itibari ile herkesin iyi ki Keşan’da yaşıyorum diyeceği bir Keşan yaratma adına öncelikle ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve cumhuriyet değerlerine bağlı bir şekilde çalışmalarımıza başlıyoruz. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız, birlikte yöneteceğiz. Yolumuz, yolunuz açık ve aydınlık olsun, geldiğiniz için sağ olun var olun.”

“BENDEN SONRA YAKIŞANI BUYDU, DOĞRUSU OLDU”

Daha sonra konuşan Mehmet Özcan, şöyle dedi: “Her zaman partimin ve gelecekteki başkanımız, kardeşimin yanındayım. 4. dönem için yeter diyordum ama yine de zeval altında kalmamak için aday adayı oldum. Önemli olan benim veya bir başkasının aday gösterilmesi değil. Farklı olarak burada yarım asırlık belediyeyi bozmamamız lazım. Önemli olan bu. Benden sonra yakışanı buydu, doğrusu oldu. Hep beraberiz. Benim için her zaman parti ön planda oldu. Çıkardılar değil, partinin ortak çıkarları ödendi. 15 yılın tecrübesiyle her zaman partimin ve gelecekteki başkanımız, kardeşimin yanındayım. Danışılırsa, yardım istenirse elimden geldiğince her zaman önce partimin sonra da kardeşlerimizin yanındayım. Hepimize hayırlısı olsun. Parçalanmak değil, bütünleşmek zamanı. Bu parti her zaman bunu yaptı. İç rekabetimizde ufak tefek kırgınlıklar olabilir bu doğaldır. Ben bunu 4 dönem yaşadım. Umarım bundan sonra kardeşime de 5 dönem yaşatırız. Hayırlısı olsun.”

“KAYBEDEN YOK KAZANAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ”

Özcan’dan sonra Yalı’yı tebrik eden Bezbaş, “Partimizin adayı olarak açıklanan Şenol Yalı arkadaşıma hayırlı olmasını diliyorum. Bizde aday açıklandıktan sonra ayrı gayrı biter. Kaybeden yok kazanan Cumhuriyet Halk Partisi.” şeklinde konuştu.

“KEŞAN’DA ÇALINMADIK KAPI, GİRİLMEDİK EV, SIKILMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ”

Daha sonra yeniden söz alan Yalı, “Hep birlikte tekrar bayrağımızı daha yukarılara çıkaracağız. Başkanımızın bu nazik hareketinden dolayı bir şeyler daha söyleme gereği duyuyorum kendimde. Kendisine 15 sene önce gel dedik hep beraber, gel diyenler içinde bende vardım. Örgütü, Keşan’ı hiç düşünmeden mesleğini bir kenara bırakıp koşarak geldi. 15 sene kendisi büyük hizmetler verdi Keşan’a. Çoğunluğu da alt yapı anlamında, belki bunlar gözle görülmüyor ama gelecek 50 yılımızın temellerini atmış oldu kendisi. Bu anlamda Keşan halkı adına kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Ben kendisiyle bir dönem çalışma şansı da yakaladım, meclis üyeliği de yaptım yanında. Bundan sonraki süreçte de halkımız tarafından bu görevin bize verilmesi durumunda en sıkıştığımız, en zorlandığımız anlarda gideceğiz kendisinden desteklerini, yardımlarını isteyeceğiz. Bu toplantı sadece sizlerle tebrikleri kabul etme anlamında bir toplantıydı benim için. İlçe yöneticisi arkadaşlarımızdan rica ettik mesaj attılar, sizlerle beraber olalım diye. Sağ olsun başkanımda geldi, tebrik etti. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendisiyle toplantı da yapacağız yönetim kurulu arkadaşlarımızla. Keşan’da çalınmadık kapı, girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız. Bir misyonumuz vardı zaten biliyorsunuz geçmişten gelen misyonumuz. Atalarımızın bize yüklediği bir birimizi seveceğiz, kucaklayacağız. Hep birlikte tekrar bayrağımızı daha yukarılara çıkaracağız. Teşekkür ediyorum geldiğiniz için.”