HABER MERKEZİ

İmamoğlu burada, “Biz, tarıma öncelik vereceğiz. Buradan ilan ediyorum. Tarımla ilgili projemiz, İstanbul'un en önemli mega projesidir. Keşan da bizim için çok değerlidir. Keşan da bizim 40. tarım ilçemiz olacaktır.” dedi.

3 Mart 2019 Pazar günü seçim çalışmaları kapsamında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın davetlisi olarak TÜRAM - TC Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen sertifika törenine katılan Yalı, Gümüşyaka Mahallesinde 255 bin m2’lik alana Silivri Özel TÜRAM Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi öncülüğünde 2010 yılında kurulup, 2011 yılında çalışmalarına başlamış bir tarım araştırma ve üretim merkezi olan tesisten çok verimli bir çalışma ile döndüğünü belirtti.

İlk olarak tesisin müdürü Gözde Öztürk ile bir süre görüşen Yalı, tesisin işleyişi ve üretim aşaması hakkında bilgiler aldı. Tesisin Keşan içinde uygulanabilirliği konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirten Yalı, “Keşan için yaptığımız projelerde üreten Keşan ve yerel tohumlara ne kadar önem verdiğimizi hep dile getirdik. Yaptığımız incelemelerde burada belediye öncülüğünde yapılabilecek en güzel projenin uygulanabilirliğini gördük. Demek ki bu tarz çalışmalar çok zor değilmiş. Üreten Keşan derken işte bu emsal tesisi göstermek çok doğru bir tabirdir. Silivri Belediyesi TÜRAM’ da yapılan çalışmalarda toprağa uygun 41 çeşit aromatik bitki tespit edilmiş ve yeni çeşit deneme üretimleri devam etmektedir. Üretimlerinde toprakla uyumlu ve verimli olan bitkiler tespit edilmiş olup özellikle karabuğday, enginar, lavanta, kudret narı ve mevsimsel çiçekçilik dallarında ilgi oldukça yoğun olmuş. Burada üretilen bitkiler kozmetik sanayinde, ilaç sanayinde ve doğal bitki çayları sanayinde kullanılmaktadır. Üretim aşaması bitmiş olan bu bitkililerin pazarlama aşamaları da tamamlanmış ve çiftçimizin üretim aşamasına geçiş çalışmaları devam etmekteymiş. Peki, böyle bir çalışma Keşan da neden olmasın. Silivri Belediye Başkanımız ve tesis müdürümüz bize ellerinden gelen tüm yardımı yapacaklarının sözünü verdiler.” dedi.

Yapılan sertifika töreni ardından 31 Mart seçim turu kapsamında Silivri'de Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi ziyaretinde CHP İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelen Şenol Yalı, “Keşan için en büyük desteği İstanbul’dan aldık. Artık kısa vadeli sorunlarımız için Ankara’ya değil, bize daha yakın olan İstanbul’da çözüm ortağımız var” şeklinde konuştu.

İmamoğlu ile bir süre görüşen Yalı, İmamoğlu’ndan Keşan için destek istedi. İmamoğlu da yaptığı seçim konuşmasının ardından “Biz, tarıma öncelik vereceğiz. Buradan ilan ediyorum. Tarımla ilgili projemiz, İstanbul'un en önemli mega projesidir. Keşan da bizim için çok değerlidir. Keşan da bizim 40. tarım ilçemiz olacaktır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.