HABER MERKEZİ

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, Millet İttifakı CHP Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı, İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adaylarının katılımıyla, seçim bürosu önünde toplanarak Hastane Caddesi üzerinden Mustafa Kemal Paşa mahallesine yüründü. Korteje balkon ve pencerelerine çıkan vatandaşlarda ilgi gösterdi. Yürüyüş sonrasında gerçekleştirilen programda ilk olarak CHP Keşan İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız konuştu.

“ŞENOL YALI BAYRAĞI DEVRALACAK, DAHA DA YUKARILARA ÇIKARACAK”

Karşılama için teşekkür ederek söze başlayan Yıldız,“Bu güzel hazırlıklara heyecanlanmamak mümkün değil, heyecanımızı bizimle paylaşarak umutlarımızı yeşertiyorsunuz bu güzel karşılama için teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıydı, 15 yıl önce aldığı bayrağı Mehmet Özcan en yukarıya çıkardı, bundan sonra da Şenol Yalı bayrağı devralacak, daha da yukarılara çıkaracak, hepimizin gurur duyacağı işler yapacak. Millet ittifakı olarak buradayız, çok güzel bir belediye meclisi oluşturduk. Farklı ideolojilere sahip olmamıza rağmen genel başkanlar nezdinde alınan kararla bu birlikteliği oluşturduk. Amacımız mevcut siyasal iktidarın Cumhuriyete kasteden yanlış politikaları, Cumhuriyet kazanımlarına olan kasıtlarıdır. Bu sebeple yerel seçimlere gitmemize rağmen, bir genel seçim havası oluşuyor. Biz önce ülkemiz, milletimiz, inandığımız değerler dedik bu anlamda iyi partili arkadaşlarla omuz omuza geldik. Halkımızda da bu heyecanı görüyorum, mevcut siyasal iktidara 31 Mart günü buradan hep birlikte bir “hayır” göndereceğiz. Kadınlarımızı görüyorum ön planda, kadınların el attığı hiçbir iş yarım kalmaz. İçinde bulunduğumuz ekonomik krizden en çok kadınlarımız etkileniyor o yüzden bu seçim daha heyecanlılar. Mutfaktaki pazardaki yangını en iyi biz biliriz. Siz el attınız ya bu iş burada bitecek.” dedi.

Daha sonra söz alan İyi Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe şunları söyledi.

“SIZ ÖNCE KENDİ TABANINIZDAKI OYLARI GARANTI ALTINA ALIN”

Böyle bir kalabalığı karşılarında görünce, bu işin bittiğini vurgulayan Sarıkeçe: “Şenol başkanım ve kıymetli ekibiyle birlikte 31 Mart’ın sonunda Keşan’ı iyi yapacağız. Kaybettiklerini anladıklarında iftira atıp, yalan söylüyorlar. Benzer olayları Keşan’da da yaşamaya başladık. İyi Parti’nin sözüm ona sadece yönetici kadrosu burada, iyi partili üyeler destek verenler onlara çalışıyorlarmış gibi iğrenç bir iftira konuşuyorlar. Buradan onlara şunu söylemek istiyorum. Tekeden süt çıkmaz. Siz önce kendi tabanınızdaki oyları garanti altına alın hatta ailenizdeki insanların oylarını alın sonra yetiyorsa gücünüz gelin İyi Partideki insanların oylarına talip olun. Eskiden aba altından sopa gösterirlerdi, şimdi sopayı masanın üstüne koydular direk gösteriyorlar. Eskiden çamur atıyorlardı artık içeriye atmakla tehdit ediyorlar. Genel Başkanımız Meral Akşener’e iki yüz elli milyon Türk lirası ve otuz milyon dolarlık dava açmışlar. Muhteremin kasa boşaldı muhtemelen, ekonomi zor durumda ne yapsın. Eskiden bu davalar üç beş kuruşluk olurdu ki karşı taraf hatasını anlayıp tekrar etmesin. Zannediyorum ekonomiyi bu şekilde toparlamaya çalışacaklar.”

“KENDİLERİNE BÖLÜŞMEKTEN HALKA DA BİR ŞEY KALMADI”

Sarıkeçe’nin ardından söz alan Millet İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı konuşmasında;

“Daha güzel, daha mutlu, daha huzurlu bir Keşan için ne diyoruz? Zamanı geldi, bu kente mimar eli değecek. Mimar eli değecek deyince arkadaşlar ‘Mimar eli değil, halkın eli değecek’ diyorlarmış, şimdi seyrediyorlar bizi buradan o diyenlere bir el sallayalım halk olarak. Halk dedikleri bizim partimizin isminde var, halk burada. Bizim partimizin isminde Cumhuriyet var, halk var. Onların isimlerinde şu anda Türkiye’de olmayan adalet var bir de kalkınma var ama 17 senedir gördük kimlerin kalkındığını yandaşlar ve akrabaları kalkınıyor durum ortada. Billboardlara yazmışlar “beş bin kişiye istihdam sağlayacağız”. Sadece son yılda 1 milyon yirmi beş bin kişi işsiz kaldı, diyorlar ki iktidar nimetlerinden Keşan’ı faydalandıracağız. Civarımızdaki iktidar belediyeleri çalışanların maaşlarını ödeyebilmek için kredi kullanmak zorunda kaldı. İktidarın nimeti mi kaldı? Kendilerine bölüşmekten halka da bir şey kalmadı, belediyelere de kalmadı. Bütün gecemizi onlara ayırmayacağız bir yapacaklarımıza bakalım, biz birlikte yöneteceğiz. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen anlayışıyla yöneteceğiz. Ancak öyle şirket yönetme mantığıyla profesyonel bir belediye yöneticiliği değil, sosyal belediyecilik anlayışını ilke edinip Keşan’ı hep birlikte yöneteceğiz sözümüz söz. Slogan değil, laf değil, show değil iş üreteceğiz. İnatla rant değil, halk diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“39 İLÇESI OLAN İSTANBUL’UN TARIM İLÇESI OLARAK 40. İLÇESİ OLACAĞIZ”

Yalı konuşmasının devamında Silivri’de Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile yapmış olduğu görüşmeden bahsederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yaklaşık yirmi gün önce Silivri ziyaretim oldu. Orada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldik. Kendisiyle bir görüşmemiz oldu, Silivri’de TÜRAM (Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi) adında bir proje var 10 sene önce başlamışlar. Bu projenin bir örneğini Keşan’da uygulamaya başlayacağız. Yaklaşık 255 dönüm arazi üzerinde alternatif tarım ürünleri arpa, buğday, ayçiçeği dışında 41 çeşit aromatik bitki yetiştiriyorlar. Bu bitkilerin özünden özellikle ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılmak üzere ham madde üretiyorlar ve ciddi bir gelir kaynağı elde ediyorlar. Bizim de kırsalımız var, İzzetiye mahallemizde belediyemize ait olan tarlamız var TÜRAM projesinin bir örneğini burada gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili hem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan hem TÜRAM Genel Koordinatörü Ziraat Mühendisi Gözde Öztürk’ten sözümüzü aldık. Bu projeyi gerçekleştireceğimizin sözünü buradan veriyorum. Oradaki görüşmemizde Ekrem İmamoğlu’na şunu dedim: ‘Başkanım Keşan tamam, seçim gecesi biz Keşan’dan çok İstanbul’u almak istiyoruz.’ Kendisi de önde olduklarını söyledi ve ‘39 ilçesi olan İstanbul’un Tarım ilçesi olarak 40. İlçesi olacağımızın’ sözünü aldık.”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Keşan halkına göndermiş olduğu mesaj yayınlandı.

“Trakya’nın kesişme noktası Keşan’a selamlar olsun. Şenol Yalı başkanım devam eden güzel hizmetleri daha da arttıracak daha da büyütecek çok güzel bir dönem yaşatacağına inanıyorum. İstanbul için yakın mesafede olan Keşan’a selam yanında olduğumu bilsin Keşan halkı. Şenol Yalı kazanacak, Keşan kazanacak.”

Program Belediye Meclis üyelerinin halka tanıtılmasının ardından son buldu. Coşkulu kalabalık seçim bürosunun önüne doğru yürüyüşe geçti ve yarın akşam tekrar aynı yerde toplanmak üzere dağıldı.