Önceki gün, saat 08.30 sıralarında, Keşan’a bağlı Yeniceçiftlik Köyü’nde, kibritle oynadıkları sırada çıkan yangında ağır yaralanan 4 yaşındaki Mutlu ve kardeşi 2 yaşındaki Mehmet Can Yıkın tedavi gördükleri hastanede, dün hayatlarını kaybetti.

İddiaya göre, köydeki bir çiftlikte çalışan ve tek katlı evde yaşayan 4 yaşındaki Mutlu ile kardeşi 2 yaşındaki Mehmet Can Yıkın, annesi 23 yaşındaki Manolya Yıkın’ın mutfakta, babası 35 yaşındaki Sinan Yıkın’ın ise dışarıda olduğu sırada odada kibritle oynamaya başladı. Bu sırada yanan kibrit odadaki eşyaların tutuşmasına sebep oldu. Yangın kısa sürede büyürken, yangını fark eden Manolya Yıkın alevlerin içinden kendini son anda dışarı atarak, çiftlikteki hayvanlara yem veren eşi Sinan Yıkın’a haber verdi. Alevler ve yoğun duman nedeniyle kapıyı açamayan Sinan Yıkın, camları elleriyle kırarak içeride mahsur kalan çocukları Mutlu ve Mehmet Can Yıkın’ı dışarı çıkardı. Vücutlarında ağır yanıklar oluşan Mutlu ve Mehmet Can Yıkın, özel bir araçla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ellerinde kesikler ve yanıklar oluşan baba Sinan Yıkın da aynı hastanede tedavi altına alındı. Vücutlarındaki 2’nci derece yanıklar nedeniyle durumları ağır olan iki kardeş, ilk müdahalelerinin ardından İstanbul’da bulunan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

HAYATLARINI KAYBETTİLER

Durumları ağır olan Mutlu ve Mehmet Can Yıkın kardeşler, dün, sabah saatlerinde tedavi gördükleri Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Ünitesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İki kardeşin cenazeleri otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Mutlu ve Mehmet Can Yıkın’ın cenazelerinin, bugün, Keşan İlçesi’ne bağlı Siğilli Köyü’nde toprağa verileceği bildirildi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.