AYGÜL KONAR

Saat 10.00 sıralarında, Anafartalar Caddesi'nde başlayan denetimlere; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin, Keşan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Gökhan Kıyım katıldı. Denetimlerde, esnafların yanı sıra vatandaşların da koronavirüs tedbirlerine uymaları istenirken, geçen denetimlerde de olduğu gibi maske kuralına uyulmayan işyerlerine tutanak tutulması için ekipler yönlendirildi.

Denetimler sırasında, Anafartalar Caddesi'nde boş durumda olan bir evin gerek araç, gerekse yaya trafiğine tehlike yarattığı için yıkılabilirlik durumunun araştırılması istendi.

“SAĞLIĞIMIZ İÇİN DİKKAT ETMELİ, KURALLARA UYMALIYIZ”

Yaptıkları denetimlerde özellikle maske kullanımına uyulduğunu gördüklerini kaydeden Yılmaz, akşam saatlerinde esnafın büyük bir bölümünün maskelerini ağızlarından indirdiğini ifade ederek, “Maalesef akşam saatlerinde eve giderken esnafların birçoğunun maskesiz olduğunu görüyorum. Sağlığımız için dikkat etmeli, kurallara uymalıyız”  ifadelerine yer verdi.

“HER AN HERKES BU VİRÜSE YAKALANABİLECEK POTANSİYELDE”

Vatandaşların koronavirüs tedbirlerine uymalarının tüm toplum sağlığını ilgilendirdiği mesajını veren Başkan Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye ortalamasının altında vak'a sayısı olan bir bölge olsa da, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Tedbirleri elden bırakmamalıyız. Görüldüğü gibi Keşan'ın diğer sorunlarını bir kenara bırakarak Kaymakamımız önderliğinde denetimlere çıkıyoruz. Bizim aslında denetimlere çıkmamamız, vatandaşlarımızın bu kurallara kendiliğinden uymaları gerekiyor. Bu denetimler, tüm vatandaşlarımızım sağlığı için yapılan denetimler. Keşan halkının duyarlı olduğunu görüyoruz. Ancak bu duyarlılığı elden bırakmamalıyız. Seyahatler devam ediyor. Her an herkes bu virüse yakalanabilecek potansiyelde. Keşan, Türkiye ortalamasının altında olsa da tedbiri elden bırakmayacağız. Sağlıklı günlerin biran önce geri gelmesini temenni ediyoruz. Eğer biz kendimizi korumazsak, ne okullar açılır, ne hastalık biter ne de ekonomi düzelir” dedi.

Öte yandan, genelge kapsamında kapalı olması gereken, ancak denetimlerde açık olduğu tespit edilen bazı işyerleri ekipler tarafından kapatıldı.