Yenimuhacir Belediyesi, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere aldığı kamyonu dün, kurban keserek hizmete açtı.

Saat 10.00 sıralarında, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu ve belediye meclis üyeleri Yenimuhacir Belediyesi hizmet binası önünde biraraya gelerek okunan dualar eşliğinde iş makinesi için kurban kesti. Basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi veren Recep Ordu, “Daha önce 2 adet kamyonumuz vardı birini arazöz yaptırdığımızdan dolay tek kamyonumuz kaldı. Kamyon sıkıntımızı Evren Un Sahibi Ahmet Yörük ağabeyimize söyledik o da sağ olsun yardımcı oldu. Seve seve bu işi yapacağını söyledi. Kamyonumuzu aldık, gerekli işlemleri de tamamladıktan sonra hizmete sokuyoruz. Sayın Ahmet Yörük’e çok teşekkür ediyorum. Kamyonumuz Yenimuhacir Belediyesi’ne hayırlı olsun. İhtiyaçlarımız doğrultusunda gereken çalışmayı yapmaya çalışıyoruz. 2.5 yıllık bir seçim sürecimiz var. Halka verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmeye çalışıyoruz. Şu an araç filomuzda; 2 kamyon, 1 arazöz, cenaze aracı, 3 belediyemizin kurduğu şirket bünyesinde, 2 belediye bünyesinde olmak üzere 5 minibüs, traktör, iş makinesi, greyder, kepçe var.”  diye konuştu.


PAYLAŞIM İÇİN YİNE BUGÜN BURADAYIZ

Sonrasında konuşan Keşanlı iş adamı Ahmet Yörük de şunları söyledi: “Biz, paylaşmasını seven bir aileyiz. Bundan bir sene önce Keşan’a bir Sağlık Yüksekokulu kazandırdık. Son vergi sıralamasında kendimizi Edirne birincisi olarak kabul ediyoruz. Her ne kadar Keşan’da sıralamada 4. ve 5. isek de 2 şirketimiz bu sıralamada. Bu iki şirketin toplamı 1 milyon 800 bin TL civarı vergi ödedi. Bu ikisinin toplamı sonucu kendimizi Edirne birincisi olarak kabul ediyoruz. Biz, kazandıkça paylaşıyoruz. Bu paylaşım için yine bugün buradayız. Yenimuhacir Belediyesi ile şu anda bir bağlantımız yok. İleride olacağını düşünerek bu talebi yerine getirdik. Mutluyuz, sevinçliyiz. Umarız bu araç beleye uzun yıllar hizmet verir. Yenimuhacir Belediyesi için hayırlı ve uğurlu olsun.”


TEK BÖLÜMLE EĞİTİME DEVAM EDECEK

Basın mensuplarının, Ahmet Yörük’e, babası adına yaptırdığı Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu’nun bu yıl öğrenci kabul edeceğini hatırlatması üzerine Yörük, şunları söyledi: “Okulumuz resmi olarak 5 Ağustos’ta tescil edildi. Bu yıl tek bölümle eğitime devam edecek. Önümüzdeki yıllarda 2. 3. bölümler açılacak. 80 civarında yeni öğrenci kayıt olacak. Okulun gelişmesi ve bütün bölümlerin açılması uzun bir süreçtir.”