Yenimuhacir eski Belediye Başkanı İrfan Alabak, önceki gün yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Recep Ordu’nun, beldelerine hiçbir projeli yatırım yapamadığını ileri sürdü.

BELEDİYEYİ BORÇSUZ BIRAKMIŞTIM

Başkan Recep Ordu’nun geçtiğimiz günlerde yapımına başlanacağını duyurduğu kanalizasyon işinin daha 2007 yılının projesi olduğunu ve işin bu günlere kadar uzamaması gerektiğini kaydeden Alabak, “Başlatılan kanalizasyon işi projenin çok az bir kısmı. Belde ihtiyacının 5’te 1’i kadar bir yer yapılıyor. Daha fazla olması gerekiyordu. Biz borçsuz bir belediye teslim ettik. Şu andaki durumu bilemiyoruz. Bu borçsuz bırakılan belediye daha fazla hizmet getirmeli. Maalesef bir tane projeli yatırım görmedik. Belediye bütçesinden ayrılıp proje karşılığı hizmet verilir. Bizde bu yok ve en büyük eksikliklerden birisi bu. Kanalizasyon projesini de biz geliştirdik. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın da bu konuda bize yardımı oldu. Keşan’ın projesi ile ilişkilendirdik. Yapımının bu tarihlerde başlaması bile geç. Bu iş 2007 yılında başlattığımız bir çalışma” diye konuştu.

TOKİ’DE SORUMLU BELEDİYE

 Belediye Başkanı Ordu’nun bu güne kadar gösterdiği tutum ve çalışmalar ile adeta Yenimuhacir TOKİ Konutları ile belediyenin bir alakasının yokmuş gibi bir anlayışa neden olduğunu da belirten Alabak, Yenimuhacir ve Beyendik TOKİ konutları birer belediye projesidir. Bu yüzden de sorumlu belediyedir. Ama görüyoruz ki şu anda da bir geçiş süreci var. Çalışmalar yapılıyor. TOKİ konutlarının bulunduğu yer beldemizin imar alanı içerisinde. Yani beldenin kanalizasyon projesinin içerisinde. Bence başlatılan kanalizasyon çalışmalarına önce buradan başlanmalıydı. Önceliğin buraya verilmesi gerekiyordu. Esasen ilk etapta orası ihale edilmeliydi. Yerin özelliğini herkes biliyor. TOKİ konutlarının kanalizasyon sularının nasıl toplandığı ve bunların bir şekilde nereye sızdığı konusunda herkes bir şeyler biliyor. Burada akan kanalizasyon yanı başımızdaki gölete gidiyor” dedi.