AYGÜL KONAR

Çiftçilerin hala destekleme ödemelerini alamadıklarını ifade eden Yetim, “Fatma Aksal, bütçe görüşmeleri sırasında çiftçilerin destekleme ödemelerinin hesaplarına yatırılacağını söylemişti ama yok hala bir gelişme yok maalesef.  AK Parti’nin İl Genel Meclisi Üyesi buğday desteklemeleri verileceğini paylaştı, insanlar bankalara koştu. İnsanların 2017’den bile destekleme ödemeleri kalmış.” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİLERDE GÜVEN KAYBI OLDU”

Çiftçinin 1 sene geriden desteklendiğini söyleyen Mehmet Ali Yetim, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar bir umutla beklediler ama desteklemelerimizi hala vermediler. Bu açıdan çiftçilerde bir hayal kırıklığı oluştu, güven kaybı oldu. Milletvekilimizin bu açıklamayı yapmasından sonra desteklemelerin ödenmesi gerekiyordu. Çiftçiler konusunda hangi sözlerini tuttular? Hükümetin çiftçiyle bir alakası yok. İnanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde gerekli tepki göstereceklerdir.”

“HANGİ KÖYE NE YATIRIM YAPACAĞIMIZI BELİRLEYECEĞİZ”

Son olarak Ocak ayında il genel meclisinde toplantılara başlayacaklarını dile getiren Yetim, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bütçemiz 88 milyon olarak kesinleşti. Keşan’da yapılması gereken yolları belirledik ama yatırım programına bu ay alacağız. Hangi köye ne yatırım yapacağımızı belirleyeceğiz.”