GİZEM GÖRÜR

Aileleri, çocuklarını Kuran kurslarına göndermelerinin yararlı olacağı konusunda uyaran Mehmet Yiğit, erken yaşta öğrenilen her şeyin daha fazla akılda kaldığını kaydederek, yaz Kuran kurslarının 12 Haziran 2017 tarihinde başlayacağına dikkat çekti.

KURSLAR 12 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Çocukların kültürlerini tanımaları açısından, kursların faydalı olacağını söyleyen Yiğit, “Her yıl olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatımız, yaz kurslarını 12 Haziran’da başlatıyor. Bu vesile ile bizler de Keşan Müftülüğü olarak vatandaşlarımızın çocuklarına camilerimizde kurslarımızı açacağız. Bu vesile ile 1 Haziran’dan itibaren kayıtlarımız başlıyor. Okullarımız 9 Haziran’da kapanacak, biz de 12 Haziran’da kurslarımızı başlatacağız. Kayıtlarımız 1 Haziran itibari ile başlamış bulunmaktadır. Tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Velilerimizden ricamız, bu bir fırsattır. Lütfen çocuklarımız katılsın. Çocuklarımıza bedava kitaplar verilecek. Hem öğretici hem etkinlik kitaplarımız mevcuttur.”

YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

Kursların sonucunda yarışmaların yapılacağını ve birinci olan öğrencilere ödüllerin verileceğini, ayrıca kurslarda öğrencilere temel dini bilgilerin de verileceğini kaydeden Mehmet Yiğit, “Bu seneki yaz Kuran kurslarımızda yarışmalar düzenleyeceğiz. Ve bu yarışmalar sonucunda ilçe birinciliği için güzel ödüller vereceğiz yavrularımıza. Kurslarımızda öğrencilerimize temel dini bilgileri vereceğiz. Abdest almayı, namaz surelerini öğreteceğiz. Yaz kurslarımızın süresi çok uzun değil, her gün öğlene kadar olacak ve iki ay sürecek. Kurslarımızda sportif faaliyetlerimiz de olacak.” dedi.

KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENİLEN BİLGİLER AKILDA DAHA FAZLA KALIYOR

Yiğit, küçük yaşta öğrenilen bilgilerin daha kalıcı olduğunu belirterek, 4-6 yaş arasındaki çocuklara da kursların açılacağının müjdesini vererek, “Ayrıca 4-6 yaş Kuran kurslarımız da olacak, şuan bunun için de bir yer arayışımız mevcuttur. Bunun müjdesini de vermiş olalım. Eylül ayı gibi düşünülüyor. Küçük yaşta öğrenilen her şey taşa yazı yazmak gibidir. Büyük yaşlarda öğrendiklerimiz de suya yazmak gibidir derler ya hani. Bunların küçük yaşlarda öğretilmesi çok önemlidir. Daha fazla akılda kalıyor. O şekilde düşünülmelidir. İnşallah önceki yıllarda olduğu gibi yine katılım yüksek olur.” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ, DİNİMİZİN TEMEL BİLGİLERİNİ ÖĞRENSİN

2016-2017 eğitim-öğretim yılının sonlarına yaklaşırken, bütün öğrencilere başarılar dileyen Yiğit, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Erken yaşlarda yavrularımız namaz kılmayı öğrensin, dinimizin temel değerlerini öğrensin, ahlaklı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Allah bütün yavrularımıza üstün başarılar versin. Öğretim yılımız da tamamlanıyor. Rabbimiz çocuklarımıza okullarını başarı ile tamamlamayı nasip etsin.”

ÖĞRENCİLERİMİZİN KATILIMLARI ÖNEMLİ

Yaz Kuran kurslarına katılmak isteyen öğrencilerin velilerinin yapması gereken tek şeyin hazır dilekçeleri doldurmak olduğunu kaydeden Yiğit, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Katılmak isteyen öğrencilerimizin de velileri hazır dilekçelerimizi doldurarak başvurabilir. Çocuklarımıza eğitim verecek hocalarımız da bir eğitim seminerinden geçecek, o şekilde eğitimlere başlayacak. Tüm öğrencilerimizi kurslarımıza bekliyoruz. Umarım katılım yüksek olur.”

YAZ KURAN KURSLARININ TARİHLERİ İSE ŞÖYLE:

1.DÖNEM KAYITLARI: 1 Haziran - 18 Haziran

1.Dönem: 12 Haziran - 7 Temmuz

Bayram Tatili: 26 Haziran – 2 Temmuz

2.DÖNEM KAYITLARI: 3 Temmuz – 16 Temmuz

2.Dönem: 10 Temmuz – 28 Temmuz

3.DÖNEM KAYITLARI: 24 Temmuz – 6 Ağustos

3.Dönem: 31 Temmuz – 18 Ağustos