Yıldız, 27 Haziran 2016 Pazartesi tepkisini dile getirmek amacıyla bir eylem yaptığını belirterek, “Mera olarak bilinen Erikli otogarının girişine tepkimi dile getirmek için bir kamyon moloz döktüm. Buraya moloz dökerek yolunu kapattım ve tepkimi gösterdim. Köylüler bu konuda ‘seni seçtik bize sahip çıkmıyorsun’ diyerek üzerime geliyorlar. Bu yüzden bu şekilde tepki vermek zorunda kaldım. Yasal olmayan bu uygulamaya bir şekilde dikkat çekmem gerekiyordu. Konuyla ilgili gerekli yerlere şikayetimi yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Şikayet etmeye bıkmayacağım.” dedi.

YASAL İŞ YAPMAK İSTEYENLERE İZİN VERİLMİYOR

Yaz boyunca Erikli sahilinde sürekli böyle sorunlar çıktığını ifade eden Yıldız, “Burası iyice sahipsiz bir memleket oldu. Kimse elini taşın altına koyup da burada bir kontrol mekanizması oluşturmuyor. Burada şu anda bir yağma var. Herkes bir yer kapma peşinde. Yasal iş yapmak isteyenlere izin verilmiyor. Herkes yasadışı iş yapma peşinde. Yasal iş yapmak isteyenlere kimse yer vermiyor. Muhtar olarak hakkımı aramaya devam edeceğim.” diye konuştu.

BU BİLETLERİN HEPSİ HELVACI KÂĞIDI

Erikli Sahili’nde nerenin kime ait olduğunun belli olmadığını kaydeden Yıldız, “Benim iddia ettiğim yer benim ancak diğer yerlerde mal müdürlüğü mü, belediye mi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mı kimin söz hakkı olduğu belli değil. Benim yaptığım eylemde kimse gelip ‘ne yapıyorsun, amacın ne’ demedi. Herkes telefonun ucundaydı. Jandarmayı ve savıcılığı aradılar. Kendilerini geçtim dışarıdan gelenlere de bilet kesiliyor. Bu biletlerin hepsi helvacı kağıdı. Bunlar yasal biletler değil. Herkes buna göz yumuyor. Bunlar buraya toplandığı için bizden de para istendi ama ben vermedim vermeyeceğim de. Kendi yerime para vermeyeceğim. Diğerlerinden sözleşme ile para alınıyor. Para aldıkları için de ses çıkaramıyorlar. Bu şekilde göz yumup devam ettiriyorlar. Kim ilgilenecek bilmiyorum ama bununla ilgili bir kontrol mekanizması oluşturulması lazım. Belediye buranın otogar olduğunu iddia ediyor ama değil. Eğer burasının otogar olduğunu iddia ediyorsa burada zabıta olması lazım.” şeklinde konuştu.