Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği’nin (DOÇEK) iki yönetim kurulu üyesinin istifasıyla başlayan çözülme, boşalan yönetime gelmesi beklenen yedek üyelerden üçünün de istifasıyla farklı bir boyut kazandı.

 Hakan Eşme başkanlığındaki DOÇEK’in Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Ergün Çine, dernek yönetim kurulu üyeliğinin kağıt üzerinde kaldığını ve “kullanıldığını” dile getirerek; DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Faruk Eker ise derneğin doğa ve çevre olgularını unutup şov ve reklam vizyonlu bir görüntü çizdiğini savunarak istifa ettiğini açıklamışlardı.

9 Ocak 2014 tarihinde duyurulan bu istifaların ardından, boşalan yönetim kuruluna gelmesi beklenen DOÇEK Yönetim Kurulu yedek üyeleri Ayhan Altındiş ile Mahmut Aksu ise, hem yönetim kurulu yedek üyeliğinden, hem de dernek üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Altındiş, 14 Ocak’ta Facebook kanalıyla yaptığı açıklamada, “Yaşananlar her zaman her yerde olabilecek fikir ayrılıkları. Her türlü iyi niyetli adıma karşın uzlaşma noktasında buluşamadık. Ümit ediyorum ki DOÇEK bundan sonraki dönemlerde daha demokratik, daha şeffaf, dost kıymeti ve değeri bilen bir yönetim tarzıyla yönetilir” dedi.

Öte yandan, DOÇEK Yönetim Kurulu yedek üyeliğinde üçüncü sırada bulunan Mustafa Deniz’in de hem bu görevinden hem de dernek üyeliğinden istifa edeceği öğrenildi.

Bu gelişmelerden sonra, Keşan DOÇEK’in 5 kişilik yönetim kurulunda Hakan Eşme, Haluk Akalın ve Musa Güven kalırken, 5 kişilik yönetim kurulu yedek üyeliklerinde  ise Ufuk Kanışkan ile Akif İnan kaldı. Kanışkan ve İnan’ın tavrının ne olacağı ise henüz bilinmiyor.