Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Yönetim kurulu Başkanı İsmail Yüksel, dün yaptığı açıklamada; sektörün yaz dönemini iyi geçirmediğini belirterek, sezonun kötü geçmesinde Ramazan Ayı’nın değil; büyük marketlerin etkisinin olduğunu söyledi.

Yaz mevsiminin sona erdiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Yüksel, sektör olarak iyi bir sezon geçirmediklerini belirterek, “Sektör, kötü bir sezon geçirdi ancak bunda Ramazan Ayı’nın değil; büyük marketlerin etkisi var. Her zaman olduğu gibi bu sezon da büyük marketler parayı kazandı ama bunun Keşan ekonomisine hiçbir yansıması olmadı. Esnaf, şu anda çok kötü durumda. Giyim sektörü iyi durumda değil ama manavların işleri bizlerden daha kötü” dedi.

“KÜÇÜK ESNAF YOK OLACAK!”

Büyük marketlerle ilgili bir yasanın hazırlanması gerektiğine kayıt düşen İsmail Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: “Hazırlanacak yasayla birlikte büyük marketlerin dışarıya çıkarılması gerekiyor. Aksi takdirde, küçük esnaf yok olacak. Eğer küçük esnaf yok olursa,  işsizlik sorunu ortaya çıkacak. Peki, bu sorun nasıl çözüme kavuşturulacak? Küçük esnaf her şeye rağmen mücadeleye vermeye devam ediyor. Büyük marketlerin yanı sıra; internetten yapılan alışverişler de bir çok sektörü etkiliyor.” 

“ÇARE, ESNAFIN BİRLEŞMESİNDE”

Küçük esnafın büyük marketlerle mücadele etme şansının olmadığının altını çizen Yüksel, sözlerini şöyle sonlandırdı:“Esnaf birlik olması durumunda, büyük marketlerle mücadele edebilir. Esnaf olarak, sermayelerimizi birleştirip güvenilir arkadaşlarımıza bu işi devretmemiz lazım. Ortak hareket edemezsek, herkes zarar etmeye devam eder.”