Yurt dışından ülkemize gelen motorlu nakil vasıtaları, tarım makineleri, yedek parça tamiri ve bakımı ile ilgili ön protokol yapıldı.

Protokol gereği; Türkiye Gümrük Bölgesinde işleme tabi tutulacak tamir ve bakım amaçlı gümrük işlemleri, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı kara hudut kapılarından yapılacak.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Keşan TSO Meclis Üyesi Mehmet Ekrem Şanlı, konum itibarı ile AB üyesi ülkeler olan Yunanistan ve Bulgaristan'a komşu bulunan bölgemize, yurtdışından getirilen motorlu nakil vasıtaları, tarım makineleri ve parçalarının tamiri ve bakımı ile ilgili olarak imzalanan protokolün özellikle İpsala ve Keşan esnafına kazanç sağlayacağını ifade etti.

Şanlı değerlendirmesinin devamında “Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın teminat vererek tüm bölge esnafının sorunu haline gelen bu konuyu çözüme kavuşturdukları için son derece memnunuz ve kendilerine bölge oda ve borsaları olarak teşekkür ederiz. Keşan TSO önderliğinde bölge oda ve borsalarının işbirliği ile yapılan Gümrük Müdürlüğü ziyaretleri ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’yla sağlanan görüşmelerde sunulan raporlar da konunun önemini ortaya çıkarmıştır. Bu kapsamda; Edirne TSO, Esnaf ve Sanaatkarları Odaları Birliği ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile yapılan bu ön protokolün sektör ile ilgili bölge esnafına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Şanlı, süreç ve protokolün ayrıntıları ile ilgili bilgileri yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Yunanistan ve Bulgaristan'a komşu bulunan Edirne geneline getirilen motorlu nakil vasıtaları, tarım makineleri ve parçalarının tamiri ve bakımı ile bölgemize döviz girişi sağlanacak.