HABER MERKEZİ

“İDARİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK”

Koronavirüse karşı mücadelede tam kapanma döneminin başlamak üzere oluğunu belirten Yılmaz, “29 Nisan 2021 Perşembe saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde bir dizi yeni tedbirler alındı. Tam kapanma döneminde 6638 sayılı genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla bazı yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak. Bu süreçte muafiyetlerin kötüye kullanımının tespiti halinde idari yaptırımlar uygulanacak. Bu konuda halkımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidebilecekler. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir” ifadelerine yer verdi.

“HALK PAZARI BUGÜN KURULACAK”

Keşan’da kurulan semt pazarları ve halk pazarları hakkında da bilgi veren GökhanYılmaz, “Perşembe pazarımız ve Cuma günleri kurulan halk pazarı hem gıda hem de giyim olmak üzere bugün kurulacak. Söz konusu kısıtlamalar zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde yeme-içme, restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yerler) sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecek. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları Ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs 2021 Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis yapabilecek. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte saat 01.00’e kadar paket servis yapabilecektir” ifadelerini kullandı.

“KISITLAMA SÜRECİNDE HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Gökhan Yılmaz, tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerin açık kalacağını belirterek, söz konusu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabileceğini, vatandaşların ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerini kaydetti.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabileceğini söyleyen Yılmaz, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacağını vurgulayarak, Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bu kısıtlama sürecinde hizmet vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. Düzenli olarak kontrol yapacaklarını ifade eden Gökhan Yılmaz, vatandaşları da kesinlikle kurallara uymaları gerektiğini, aksi takdirde çok ciddi cezalar ile karşı karşıya kalabileceklerini belirtti.