HABER MERKEZİ

HADİSE DERNEK ÜYELERİMİZİ HEM ÜZDÜ HEM DE ÖFKELENDİRDİ

“Balkan kültürü ile yoğrulan coğrafyamızda bir avuç Keşanlı olarak çıktığımız bu zorlu yolda  insanlıktan yoksun şarlatanlar ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Ama Türk’ü Boşnak’ı, Pomak’ı Gacal’ı Roman’ı ile Trakya’nın mozağini korumak ve yüceltmek isterken bu ahlaksızlara tabiki pabuç bırakmayacağız.  

Zaten yaşanan bu çirkin olay da gazeteciliğin, medyanın, televizyon kültürünün geldiği noktayı da göstermesi açısından son derece bariz bir örnek.

Televizyonlarımız cahil, bilgisiz; günün adamı olmaktan başka bir ehemmiyetleri olmayan; kim iktidarda ise ona yaltaklanan; yalandan, iftiradan beslenen zavallılarla dolmuş durumda. Yaptıkları işi gazetecilik olarak görmek mümkün değil. Kütahyalı daha önce de defahatle buna benzer ırkçı, faşizan, milliyetçi, ayrımcı, aşağılayıcı, ötekileştirişi cümleler kurmuştu. Bu sefer paçayı eskisi kadar kolay kurtaramayacak.

Zerlanis olarak olayın takipçisi olacağız. Ama onlar gibi yapmayacağız. Biz küfür etmeyeceğiz. Linç kampanyası başlatmayacağız. Onlar gibi nefret suçu işlemeyeceğiz. Kişilik haklarına saldırmak zaten bize yakışmaz. Ancak bu rezilliğini de yanına bırakmayacağız.

Onun yalnız olmadığını, onu ve onun gibileri yaratan, o sivrisineklere can veren bataklığın farkındayız.

Başta Kütahyalı olmak üzere bu ve buna benzer bir dil kullanan tüm medya unsurlarına karşı teşhir faaliyeti yürüteceğiz. Onların ağzından pislik aktıkça biz onların ırkçı söylemlerini ağızlarına tıkmak için orda olacağız. Adalete, yargının gücüne, halkımızın sağduyulu tepkiselliğine güveniyoruz.

Velhasıl, Boşnak kökenli bir Keşanlı olarak söz veriyorum. Bu terbiyesizliğin hesabını Kütahyalı’dan mutlaka soracağız.”