HABER MERKEZİ

Etkinlikte amatör ve profesyonel trap atış yarışması, hareketli hedefe tek kurşun atış yarışması, sabit hedefe ve pet şişeye tek kurşun atış yarışması, 7-12 yaş arası çocuklarda havalı tüfek atış yarışması ve düdük yarışması düzenlenecek. Etkinlikte sponsorların desteğiyle çok sayıda ödül dağıtılacak. Ayrıca her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen çekilişlerle de yine birbirinden güzel hediyeler talihlilerin olacak.

DIŞARIDAN YOĞUN KATILIM

Etkinliğe tüm Trakya’dan, İstanbul’dan, Güney Marmara illerinden, Konya’dan ve Yunanistan’dan yoğun katılım bekleniyor.

Konu ile ilgili konuşan dernek başkanı Aykut Özduman, “Bölgemiz uçar avında Türkiye’nin en ünlü av bölgelerinden biri. O yüzden av sezonunda hepinizin bildiği üzere dışarıdan avcılığa gönül vermiş çok sayıda misafir ağırlıyoruz. Bu süreçte çok güzel dostluklar oluşturduk. Ben ve ekibim çevre derneklerin etkinliklerine sürekli katılım sağlıyoruz. En son geçtiğimiz hafta Pazar günü Sarıyer Avcılar ve Atıcılar Derneği’nin atış poligonunda gerçekleştirilen etkinliğe 4 araç giderek desteğimizi verdik. Bu arkadaşlarımız da sağolsunlar bizleri yalnız bırakmıyorlar. Hep beraber çok güzel bir hafta sonu geçireceğiz.” dedi.

“AVCILIK VE ATICILIK ÖNEMLİ BİR TURİZM HALİNE GELDİ”

Avcılığın zengininden fakirine, gencinden yaşlısına 7’den 77’ye herkesi aynı masada toplayabilen, toplumun kaynaşmasına vesile olan en önemli sporlardan biri olduğunu ifade eden Özduman, sözlerine şöyle devam etti: “Bölgemize kış döneminde sanatçılar, siyasiler, önemli işadamları da dahil olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda avcı gelmekte. Ancak biz bu imkanları doğru yönetip kullanamıyoruz. Aslında kurumlarımızın da desteğiyle burayı Türkiye’de av turizminin kalbi yapmak işten bile değil. Konumumuzun avantajıyla yurtdışından dahi turist çekmek mümkün. Bunun dünyada birçok örneği var. Bu durum başta esnafımız olmak üzere birçok kişiye fayda sağlayabileceği gibi yeni istihdam alanları da açabilir. Yine aynı şekilde düzenleyeceğimiz bu etkinlik ilçemizin tanıtımına da önemli faydalar sağlamakta.”

“İLÇEMİZDEN YETERLİ DESTEĞİ GÖREMİYORUZ”

Yapılan etkinliklerin ilçenin tanıtımına fayda sağlarken, toplumun kaynaştırmaya dönük önemli bir adım olduğunu söyleyen Özduman, şunları kaydetti: “Ancak yarışmayı gerçekleştirdiğimiz alan ağaçsız ve bakımsız. O yüzden bu organizasyonu ve daha küçük hafta sonu etkinliklerini yapabileceğimiz uygun bir alana ihtiyacımız var. Bu konuyu Belediye Başkanımız Abdullah Ünsal’a dile getirdik. Belediye Meclisi’nde de gündeme taşıyacağız. Örneğin yakın zamanda Çorlu’da Belediye’nin desteğiyle yapılmış profesyonel bir poligon açıldı. Yine kendilerine ait bir restorantları ve kafeteryaları bulunmakta. İlçemizden dahil tüm Trakya’dan atıcılar buraya atış yapmaya gitmekteler. Bu örnekleri Edirne, Tekirdağ, Silivri ve daha birçok bölgeyle çoğaltmak mümkün. Yeni dönemde Belediyemizin de desteğiyle ilçemize bunları kazandıracağımıza inanıyorum. Ancak tabi ki bu tür faaliyetlerde bölgelerin önde gelen işadamları ve zenginlerinin de taşın altına elini koyması gerekiyor. Örneğin ilçemizde şimdiye kadar yürüttüğümüz faaliyetlerde maalesef çeltik üreticilerimizden olması gereken desteği göremiyoruz. Çok kısıtlı bir kadroyla etkinliklerin maliyetlerini göğüslemeye çalışıyoruz. Etkinliklerimizde dağıtılan ödüllerimiz ise ilçemiz dışındaki av bayileri ve firmalardan gelmekte. Geçtiğimiz yıl ana sponsorumuz Kırklareli’nden bir av bayisiydi, bu yıl ise Malkara’da ki bir av bayii. Gönül ister ki ilçemizde faaliyet gösteren av bayilerinden de destek alalım. Sonuçta biz sponsorlarımızın reklamlarını yapmak zorundayız. Bu destekleri alırken onlara da kazandıralım.”