MEHMET AYTAÇ

TBMM’de konuyla ilgili bir konuşma yaparak durumun ciddiyetine vurgu yapan Okan Gaytancıoğlu, dolu yağışının ardından İpsala ve Meriç’in köylerinde yaklaşık 15 bin dekar alanın zarar gördüğünü hatırlattı.

“ÜRETİCİ SİGORTA YAPTIRMAYA PARA BULAMIYOR”

Çeltik tarlalarının %60’nın henüz biçilmediğine dikkat çeken Gaytancıoğlu, sigorta yaptırmayan çitçilerin durumuna da değindi. Gaytancıoğlu, şu konuşmayı yaptı: “Çeltik ekili alanlar büyük zarar görmüştür. Birçoğu Tarsim’den sigortalı değildi. Sigortalı olmayanların da mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Bu bir milli servettir. Buradan Tarım Bakanlığı’na sesleniyorum. Üreticilerimizin milli servet olan zararlarının karşılanmasını talep ediyorum.

Çok büyük bir alan ziyan oldu. Verimin artık çok düşeceği söyleniyor. Birçoğunun sigortasız olduğunu biliyoruz. Tarsim, sigortalıların bir kısmını karşılayacak. Ama sigortasız olanlar ne yapacak? İşte burada hükümeti göreve çağırıyorum. Neden sigorta yaptıramıyor çiftçi? Çünkü poliçeye para bulamıyor, ciddi anlamda borçlu. Tarım Kredi’ye borçlu, özel bankalara borçlu, Ziraat Bankası’na borçlu, gübreciye borçlu, ilaççıya borçlu. Umudunu çeltiğe bağlamıştı. Çeltikten gelecek paraya bağlamıştır. Şimdi hiçbir şey alamayacak. Dekara neredeyse 3000-4000 lira gömen ve bu paradan gelecek parayla borçlarını kapatmaya çalışan çiftçimize yardımcı olalım. Biz CHP olarak hükümetten bunu sürekli talep edeceğiz. Bunu sürekli gündemde tutacağız.”