MEHMET AYTAÇ

Şiddetli dolu yağışının Edirne’de çeltik üreticisinin canını yaktığını ifade eden Ekrem Demir, “Bölgemizde daha önce yapmış olduğumuz çalışmalardan almış olduğumuz bilgilere istinaden başak halinde topraktayken yine dolu düşmüştü. Doludan oluşan mantar hastalığı nedeniyle verimin düşük olacağı çiftçimiz bizlere bildirmişti. İktidar bu olayı oldubittiye getirilerek açıklanan çeltik fiyatlarında bunları görmemezlikten gelmiştir. Her zamanki gibi bedeli üreticinin sırtına kalmıştır. Bu mağduriyeti yaşayan çiftçilerimize bugün bir yenisi daha eklenmiş oldu. Sahadan almış olduğumuz bilgilere göre dolunun düştüğü alan yaklaşık 25-30 bin hektar arazi ve bu arazilerde  %50 ile %80 arasında zarar var” dedi.

“AFET BÖLGELSİ İLAN EDİLMELİ”

Yetkililere seslenen Demir, İpsala, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde çeltik ekili alanlara vuran dolu zararlarının bir an önce tespit edilerek bölgenin, afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

Demir, açıklamasına şöyle devam etti: “İktidar sigorta şirketlerini savunacağına vatandaşın yanında olmalıdır. Çeltik üreticilerinin içerisinde bulunduğu mağduriyetin takipçisi olacağımızı buradan beyan ederek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gereğinin yapılması için her türlü girişime bulunacağımızı ifade etmek isterim."