MEHMET AYTAÇ

Sarıcaali, Paşaköy, Balabancık, Sultanköy ve Büyükaltıağaç köylerinde üreticileri ve köylüleri ziyaret eden Fevzi Pekcanlı, 15 dakika süren dolu yağışının, 15 bin dönüm çeltik arazisinde zarara sebep olduğunu aktardı.

Zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Pekcanlı,  yaraların bir an önce sarılması için gereken girişimlerin yapılacağını söyledi. Yaşanan büyük ölçekli zararın yerelde çözülemeyeceğini ifade eden Pekcanlı; “Borç batağı içinde olan üreticinin banka borçları, ilaç borçları ve diğer borçlarının ertelenmesi veya silinmesi için TBMM çatısı altında parti ayrımı gözetmeksizin bir çalışma yapılması gerekiyor. Üreticimizin ürününün para yapmadığı bir dönemde üstüne üstlük birde bu doğal afetin yaşanması üreticinin yükünü daha da arttırmış ve katlamıştır” dedi.

“ZARAR BÜYÜK, HIZLI ÇÖZÜM BULUNMALI”

Pekcanlı, ziyaret sırasında şu açıklamaları yaptı: “Arazide yaptığımız inceleme ve üretici ile yaptığımız görüşmede zararın büyük olduğunu üzülerek gördük. Hasadın başlamış olması bir yana geç ekilen ürünlerde büyük zarar var. TARSİM yetkilileri burada, ancak çözüm konusunda zamanı hızlandırmalı, hükümet ise bu konuda üreticinin yükünü hafifletecek tedbirlerin alınmasını sağlamalıdır. Çeltiğin para yapmadığı gibi ürününün tarlada heba olması üreticiyi üzmüş, kara kara düşünmesine neden olmuştur. Hükümetin böylesi kara günlerde üreticimizin yanında olması en büyük arzumuzdur. Biz bu konunun yakın takipçisi olacağız. Hafta sonuna kadar kesin zarar tespitinin yapılacağı söylendi ve bizde bunu bekleyeceğiz."