HABER MERKEZİ

AK Parti İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, Tarım Kredi Kooperatifi Birliği Genel Müdür Yardımcıları İsmail Göksenin Türkmenoğlu ve Yahya Altınkaya, Tekirdağ Bölge Müdürü Nedim Nar, Tarım Kredi Birlik Türkiye Satın Alma Direktörü Tuğrul Arslan ve Tarım Kredi Kooperatifi İpsala Müdürü Hüseyin Günbattı’nın yer aldığı heyet ile birlikte İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör’ü ziyaret ederek görüşme sağladıklarını ve saha çalışması yaptıklarını ifade etti.

80 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Tarım Kredi Kooperatifi Birliği’nin Samsun’da çeltik fabrikası olduğunu ikincisinin ise İpsala’ya yapılmasının planladığını söyleyen İlkdoğmuş“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile kaynağı hazır olan çeltik fabrikası ve depo için 40 dekar arazi ihtiyacı hasıl oldu. Sarıcaali ve Yenikarpuzlu bölgesinde iki mevkide inceleme yapıldı. Kurulacak fabrikada 80 bin ton ürünün işlenmesi hedefleniyor. İpsala bölgesine büyük katkı sağlayacağına inandığımız fabrika ve depolarda yaklaşık 80 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor” dedi.

AK Parti İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, önümüzdeki sezona yetişmesi planlanan fabrika ve deponun yapımı için yer konusunda karar beklendiğini kaydetti. İlkdoğmuş, fabrika ve deponun İpsala bölgesine hayırlı olmasını diledi.