HABER MERKEZİ

Kasaplar hal binalarının yer aldığı alanda basın mensuplarına açıklama yapan 2014 yerel seçimleri CHP Belediye Başkan Adayı ve Yeni Gazete Sahibi Cenan Tetik; 21 Mart 2018 tarihinde belediyenin boşaltma kararı ile başlayan süreçte tahliye kararı ile 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren kasaplar halinin boşaltıldığını ifade ederek; “O tarihten bugüne (18 Temmuz 2018) geçen 48 günde haraç mezat baskılarla, tacizlerle, boşaltılan kasaplar halinde, sevgili Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis üyelerimiz 48 gün geçmesine rağmen neden hala buraya bir şey yapmamıştır.” diye konuştu.

“BU RUHSAT BELEDİYE TARAFINDAN NEDEN HALA HAYATA GEÇİRİLMEMİŞTİR?”

Bunun sebebinin ne olduğunu Belediye Başkanı Mehmet Kerman’a ve Belediye Meclis Üyelerine sormak için basın mensuplarını alana davet ettiğini kaydeden Tetik, “Kasaplar halinin projesi neden hala başlamamıştır? Kasaplar halinin temeli kazıldıktan sonra neden hala müteahhidin buraya bir çivi çakmadığı görülmüştür. Gazetemizde çıkan yaşanacak mağduriyetler olmaması yönündeki haber den sonra kapanan bu alana; 48 gündür belediyenin ruhsat vermediğini iddia eden bir müteahhit arkadaşımız var. Belediye ruhsatı hala neden vermemiştir ve bu ruhsat belediye tarafından neden hala hayata geçirilmemiştir?

Tetik, 48 gündür Kasaplar Haline neden bir şey yapılmadığını sordu

“SEVGİLİ BELEDİYE BAŞKANIMIZI, SEVGİLİ MECLİS ÜYELERİMİZİ ACİLEN BİR AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

Belediye başkanımızdan; bu kadar aceleci, bu kadar hızlı, bu anlamda mücadeleci tavrı sonrasında 34 tane esnafımızın mağdur edilirken 48 gündür, mağdur olan esnaf arkadaşlarımızın yerinde kocaman çukur oluşmuştur ve bu mağduriyet devam etmektedir. Bu konuda sevgili Belediye Başkanımızı, sevgili meclis üyelerimizi acilen bir açıklama yapmaya davet ediyorum.

Müteahhide Yeni Gazete olarak, basın olarak, Cenan Tetik olarak bu anlamda sorular sorduğumuzda; ruhsatı oluşturamadığını projelerin hala çizildiğini ama bunun bir an önce başlatılamadığını ifade eden bir arkadaşımız var. Ben belediye başkanımızdan; halkımız adına halkımızın geleceği adına yapmaya başladığı bu projenin ne olduğunu ve neden bu halde olduğu hakkında bir açıklama yapmasını bekliyorum” dedi.

“BU BÖLGEDE YAŞANAN BİR ŞEY Mİ VAR”

2’nci bir konu olarak da İpsala PTT binasının uzun zamandır yıkılacağı ile ilgili bir durum olduğunu ancak yıkımın bir türlü gerçekleşmediğini belirten Tetik; “buraya bir türlü bir yıkım kararı çıkmamıştır. Postane yıkımı da neden hala yapılamamıştır? Bu bölgede yaşanan bir şey mi var bu bölgenin kaderi nedir? Bu bölgedeki vatandaşlarımız esnaflarımız uzun zamandır mağdur ediliyor. Postane bölgemizi canlandıran bir bölgeydi ve bu postane binası uzun zamandır bu şekilde duruyor ve nedeni, niçini kamuoyuna kimseler tarafından açıklanmıyor

“NEDEN BURAYA HALA RUHSAT VERİLEMİYOR”

Yeni Gazete olarak biz buradan çıkalı 48 gün oldu belediye başkanımızın tacizleri ile tavırlarıyla buralar boşaltıldı, her türlü mağduriyeti yaşadık. Ama neden buraya hala ruhsat verilemiyor, bu inşaat neden başlatılamıyor? Burada mağduriyetin ne olduğunu sayın başkanın kamuoyuna biran önce açıklamasını istiyorum” şeklinde konuşurken İpsala’nın geleceği için yapılan her projenin yanında yer aldığının altını çizdi.