<span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği içerisinde yürüttüğü </span><i style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">“Okul Kantinlerine Yönelik Özel Hijyen Kuralları”</i><span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;"> yönetmeliği kapsamında yurt genelinde verilen eğitim dün Keşan’da da verildi.</span> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial"> </span></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial">Saat 14.30’da Sevim Yenice Kültür Salonu’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü <b>Devrim Özden</b> ile gıda kontrolörleri <b>Talih Esencan</b> ve <b>Göksel Bilgin</b> tarafından verilen seminere Keşan, İpsala ve Enez’den kantinlerden sorumlu okul idarecileri katıldı.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial">Gıda ve Yem Şube Müdürü <b>Devrim Özden</b>, eğitim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim bakanlıklarınca ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerin, özel hijyen şartları ve gıda güvenliğine ilişkin kurallarının belirlenmesi ve uygulanması kapsamında eğitim verdiklerini kaydetti. <o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial"> <o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family: Arial">KANTİNCİLERİN EĞİTİMİ BUGÜN<o:p></o:p></span></b></p> <span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-fareast-font-family: "Times New Roman";mso-bidi-font-family:Arial;mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language: TR;mso-bidi-language:AR-SA">Eğitimin yarın (bugün) saat 10.00’da Sevim Yenice Kültür Salonu’nda kantin işletmecilerine ve çalışan personele verileceğini bildiren <b>Özden</b>, “<i>Kantin işletmecilerine ve personeline de güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıdalarda muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolanması ve muhafazası, gıdaların servis ve satışa hazırlanması konularında bilgiler vereceğiz.”</i> dedi</span><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Arial","sans-serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA">.</span>