SONGÜL KONAR

Kocaman, pazarcı esnafından, özellikle tezgahlar arasında belirlenen mesafelere uymalarını, tezgah başında sigara içilmemesini, yemek yenilmemesini ve maskesiz çalışılmamasını rica etti.

“ESNAFIMIZ GEREKİRSE, ÇİFT MASKEYLE HİZMET VERSİNLER”

Keşan’da kurulan halk pazarının bu hafta kurulup-kurulmayacağı hakkında açıklamada bulunan Kocaman, Kaymakamımız ve belediye başkanımız nezdinde yapılan toplantı neticesinde, Cumartesi günü pazarımızı kuracağız. Bu konuda, kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Pazarımız kurulduktan sonra tüm esnafımızın kurallara riayet etmesini istiyoruz. Özellikle tezgahlar arasında belirlenen mesafelere uyulmalı, tezgah başında sigara içilmesin, yemek yenmesin, maskesiz çalışılmasın. Vatandaşımıza, maskesiz şekilde kesinlikle hizmet verilmesin. Para alışverişinde dezenfektesini kullanılsın. Mutasyonlu virüs, daha hızlı bulaştığı için esnafımız gerekirse, çift maskeyle hizmet versinler. Herkes bu süreçte çok dikkatli olmalı” ifadelerini kullandı.

Kurallara sadece pazarcı esnafının değil; vatandaşların da uyması gerektiğini belirten Hasan Kocaman, aksi takdirde, pazarın yeniden kapandığında açtırmanın zor olacağına dikkat çekerek, pazarın bir daha kapanırsa, ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalınacağını, böylelikle yaz sezonunun kaçırılmış olunacağını kaydetti.

“YETKİLİLERİN BU KONUYA EĞİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Keşan pazarının 15 gündür kapalı olduğunu hatırlatan Kocaman, “Pazarımız kapalı ama vaka sayılarında çok fazla bir düşüş yaşanmadığını gördük. Bundan ötürü de, çok fazla kapalı kalmamızın bir anlamı yok. Esnafımız, ekonomik anlamda sıkıntılı. Ödeme zamanları geldi ve paraya ihtiyaçları var. Ayrıca, zincir marketlerde HES kodu uygulamasının kaldırıldığını duyuyoruz. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Ama böyle bir durum varsa, pazarımızın kapalı kalmasının bir anlamı yok. Yetkililerin bu konuya eğilmesini istiyoruz. Denetimlerin sıklaştırılmasını istiyoruz. Sıkı tedbirlerle bu sürecin üstesinden geleceğiz” şeklinde ifadelere yer verdi.