HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve ilgili birim amirlerinden oluşan heyet Keşan için yapılacak 16 vizyon proje ile ilgili Edirne Valisi Ekrem Canalp’e bilgi verdi.

Keşan için yapılacak 16 projenin gündeme alındığı toplantı 30 Eylül 2020 Çarşamba günü Edirne Valiliği’nde gerçekleştirildi.

Keşan’ın gelişimi adına önemli yatırım projelerinin görüşüldüğü toplantıda; “İbrice Dalış ve Kamp Turizmi Projesi, Gıda İhtisas OSB’nin bundan sonraki süreçte atılacak adımların planlanması, Keşan Kent Ormanı projesi, İzzetiye Yöresel Ürünler Pazarı ve Üretim Kooperatifi’nin kurulması, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen 2.2 Milyon TL Hibe destekli projenin görüşülmesi, İzzetiye – Bahçeköy yolunun asfaltlanması, Hafriyat Sahasının ıslah edilme çalışmalarının başlaması, Keşan Kent Müzesi’nin bakım ve onarımı, At arabalarının motorlu araçlar ile yenilenerek dönüşümü projesi, Saros Körfezi imar planları, Erikli’ye su getirilmesi ve tüm mücavir alanları kapsayacak arıtma tesisinin yapılması, Keşan’da bulunan tarihi eserlerin restorasyonu ve korunması, yaklaşık 20 noktada planlanan çocuk park alanları ile birlikte sosyal ve sportif alanların oluşturulması gibi konular öne çıktı.

Mustafa Helvacıoğlu ile birlikte İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal, Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç, Su Kanalizasyon Müdürü Erhan Başaran, Bilgi İşlem Müdürü Aytaç Onur Akay, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hasan Özer Tutulmaz ve Keşan Kent Müze Sorumlusu Aslı Avcı katıldı.

Toplantıda Keşan halkının her zaman en iyisine layık olduğunu ifade eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Biz Keşan Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermek ve Keşan’ın eksikliklerini gidermek adına çalışmalarımıza, görüşmelerimize devam ediyoruz. Keşan’ı marka şehir yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Keşan’a hizmetlerimizi ilmek ilmek, nakış nakış işleyeceğiz” şeklinde konuştu.

16 başlıkta gerçekleştirilecek proje sunumlarının yapıldığı toplantının detayı ise şöyle;

İbrice Limanı’nda turizm sezonunun uzatılmasını amaçlayan dalış ve kamp turizmine yönelik olarak gerçekleştirilecek projenin görüşülmesiyle başlayan toplantı, İzzetiye’ye yapım çalışmaları başlayan yöresel ürünler pazarı ve bu kapsamda İzzetiye okul alanının üretim kooperatifine çevrilmesi konusu ile devam etti.

Keşan Belediyesi tarafından, sürekli istihdam ve üretim ile göçün önüne geçilmesini amaçlayarak Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan projenin kabul edilmesi ve 2.2 Milyon TL Hibe destekli “Yıl Boyu Üretim ve İstihdam ile Okula Giden Mutlu Çocuklar” adlı projenin kapsamı da toplantıda görüşüldü.

İzzetiye – Bahçeköy yolunun asfaltlanması, Keşan’da bulunan hafriyat sahasının ıslah edilmesi ve 2022 yılında hizmete açılması planlanan Keşan Kent Müzesi’nin bakım ve onarımı da toplantının ana gündemlerini oluşturdu.

Toplantıda görüşülen bir diğer önemli konu da Türkiye’de örnek proje olarak gösterilen at arabalarının triportör adı verilen motorlu araçlar ile dönüştürülmesiydi. Bunun yanı sıra; Nüfus fazlalığı konusunun da göz önünde bulundurularak Saros Körfezi imar planı alanlarının genişletilmesi, Hersekzade Ahmet Paşa Cami başta olmak üzere Ferhat Ağa Köprüsü ve tarihi hamam gibi Keşan’da bulunan tarihi eserlerin restorasyonu ve korunması ile turizme kazandırılması, Erikli’ye kurulacak derin deşarj arıtma tesisi ile Yayla, Danişment ve Mecidiye sahil hattının atık su arıtmalarının tek noktadan sağlanması da öne çıkan konular arasındaydı.

Toplantının devamında, Edirne Valiliği tarafından vatandaşların kullanımına ve erişimine yakın yaklaşık 20 alana kurulması planlanan çocuk oyun park grupları, fitness aletleri gibi sosyal ve sportif aktivite alanlarının planlaması, Kocaali’den getirilecek ve altyapı şebekesi de dahil Erikli-Yayla hattını kapsayacak şekilde hazırlanan su projesinin detayları görüşüldü.

Toplantıda son olarak, Keşan’da kurulması planlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Daire Başkanlığı ile eş güdüm içerisinde devam eden Kent Ormanı Projesi ile Türkiye’de birlik ve beraberliğin en güçlü şekilde sağlandığı Gıda İhtisas OSB projesi için yapılan çalışmaların devamı konusunda konuşuldu.