MEHMET AYTAÇ

Medya Keşan’ın kurucusu Yılmaz Özkaya ve gazetenin ilk Yazı İşleri Müdürü Erdoğan Demir, gazetenin şimdiki sahibi Mustafa Bezbaş’ı ziyaret ettiler. Canlı yayınlanan Medya Cafe programında Medya Keşan Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam’ın sorularını yanıtlayan Bezbaş, Özkaya ve Demir, gazetenin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçte yaşananları anlattılar. Programa Medya Keşan’da görev yapmış Birol Çalen ve Bahar Çalen de telefonla bağlanarak hem gazetenin kuruluş yıldönümünü kutladılar hem de duygularını dile getirdiler.

ÖZKAYA: “HİÇ BASKI GÖRMEDİM”

Medya Keşan’ın 30. yılını kutlayarak söze başlayan Yılmaz Özkaya, ilk olarak Keşan FM’i kurduklarını belirterek; “İlk zamanlar kurşunlu sistemde çıkardık gazeteyi. Daha sonra ofset sisteme geçtik. Genelde Türkiye’de gazeteciler baskı gördüklerinden yakınır ama ben doğrusunu söylemek gerekirse 25 yıllık yayıncılık hayatımda hiç kimseden hiçbir baskı görmedim. İstediğimi de yazdım. Kimse bize bunu niye böyle yazdın diye ya da niye yazmadın diye bir şey sormadı. Biz 2012’de gazeteyi Mustafa Bezbaş’a devrettik. Genelde mesleklerde hep her şeyin eskisinin güzel olduğunu söyleniyor. Ama bence yenilik her zaman iyidir. Yeni iyi olmasaydı biz hala taş devrinde yaşıyorduk. Bu gelişmeler nasıl oldu? Yenilerin gelişmesiyle oldu. Bir zamanlar biz de yeniydik.” dedi.

DEMİR: “İLK SAYIDAN ÖNCE 1 AY DENEME GAZETELERİ ÇIKARDIK”

Medya Keşan’da ilk olarak yazı işleri müdürlüğü görevini üstelenen Erdoğan Demir ise, gazetenin ilk sayısının yayınlandığı 17 Mayıs 1993 tarihi öncesinde bir ay gibi bir zaman boyunca deneme gazeteleri çıkardıklarını söyledi. Demir, şöyle konuştu: “93 yılında başladığımız Medya heyecanının 30. yılında burada olmamızdan ve bu güzel organizasyonunuzdan dolayı teşekkür ederim. Burada olmak bana onur verdi. Medya Gazetesi’ne daha nice 30 yıllar dilerim. Genç arkadaşlarımız bu görevi devam ettirecek.”

BEZBAŞ: “MEDYA KEŞAN BİZİM İÇİN NAMUS MESELESİDİR”

Gazetemizin sahibi Mustafa Bezbaş ise Medya Keşan’a emek veren ve okuyan herkese teşekkür ederek; “Her şeyden önce sağlığımız ve aklımız yerinde kaldığı sürece gazeteyi satmam. Gazete benim için namus meselesidir. Basın kuruluşlarının doğru ellerde olması gerektiğine inanıyorum. Bizim şehrimizde şükür ki böyle bir sıkıntı yok. Hiçbir zaman da olmasın. Çünkü bazı bölgelerde yerel gazeteler satıldı, başka ellere geçti. Sevimsiz haberler çıkıyor oralarda. Biz yaptığımız haberlerden de yapmadığımız haberlerden para kazananlardan değiliz. Biz bu gazetenin gücünü kötü amaçlar için kullanmayacağız. Kimse bizim düşmanımız değil. Kim olursa olsun bu şehirde doğruyu yaparsa överiz, yanlışı yaparsa yereriz. İnsanların sorunlarını yansıtmaya devam edeceğiz. İnsanlar koltuktayken bazı şeyleri göremeyebiliyorlar. Onları uyarmaya devam edeceğiz. Ama hiçbir zaman meseleleri kişiselleştirmeyeceğiz. Kimseye yaranmak gibi bir derdimiz olmadı. Biz aklımızla, bilgimizle, eğitimimizle, tecrübeyle gelişmeye devam edeceğiz. Canlı yayınlarda yüz binleri bulan izlenmeler yakalıyoruz. İnsanlar Medya Keşan’ı okuyor. Tüm okuyucularımıza ve dinleyicilerimize teşekkür ederim. Abonelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR

Gazetemizin 30. kuruluş yıldönümünde bizi yalnız bırakmayarak ziyaretimize gelen Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı'ya Medya Keşan Gazetesi Kurucusu Yılmaz Özkaya'ya, Medya Keşan Gazetesinin ilk Yazı İşleri Müdürü Keşan Postası Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Demir'e, Gündem Saros Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İlknur Sal'a, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz ve Yönetim Kurulu üyelerine, Keşan Belediye Meclisi Üyeleri Ferudun Tümer, Özlem Uybaş, ESTAB Başkanı Süleyman Gürsel Paçaman'a ve geçmiş dönem Hacıköy Belediye Başkanı Cevdet Karagöz’e, çiçek gönderen Özel Keşan Sürücü Kursu’na, Edirne İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyesi Sezgin Gündoğdu'ya Özel Aden Koleji ve Özel Final Anadolu Lisesi'ne, Yılmaz Özkaya'ya, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür ederiz. Her zaman halkımızın yanındayız.