AK Parti İl Genel Meclisi üyelerinden ilk basın toplantısı

SONGÜL KONAR

Dün saat 10.00’da AK Parti ilçe binasında düzenlenen toplantıya Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Halil Bayazıt, İsmail Keleş katıldı.

Toplantıda ilk sözü İlçe Başkanı Gürcan Kılınç aldı.

“KEŞAN’I, KÖYLERİNİ VE BELDELERİNİ KALKINDIRMA ZAMANI”

31 Mart seçimlerinin geride kaldığını, sonucunda Cumhur İttifakının Keşan’da kazandığını belirten Kılınç, “Keşan’ı hizmet yoluyla AK Belediyecilik ile kavuşturduğumuz için çok mutluyuz. Çalışmalar hızlı bir şeklide başladı. Her şey Keşan için dedik, hizmette sınır yok. Gece gündüz çalışıp, iktidarın ve devletin nimetlerinden Keşan’ın da yararlanması için her türlü desteği sağlayacağız. İl Genel Meclisi üyelerimizde görevlerine başladı. Herkese hayırlı, uğurlu olsun diyoruz. Halil ve İsmail arkadaşımız, bölgeyi iyi tanıyorlar, eksiklikleri biliyorlar. Yakın zamanda Valimiz köylere hizmet için çalışmalara başladı, arkadaşlarımız yakından takibinde bulundular sürecin. Köylerimizde hemen hemen sorunların % 80’i çözüldü. Daha sonraki süreçte de bunların yakın takipçisi olacaklar. 5 yıl uzun bir süre, 5 yılda köylerimizde sorun kalmayacağını düşünüyoruz. Keşan’ı, köylerini ve beldelerini kalkındırma zamanı. Bu saatten sonra durmak yok, yola devam diyoruz.” dedi.

Gürcan Kılınç’tan sonra, Halil Bayazıt söz aldı.

 “BAYRAM HAVASINDA SEÇİM OLDU”

Seçim sürecinde kendilerini destekleyen tüm halka teşekkür ederek söze başlayan Bayazıt, şöyle devam etti: “2014 seçimlerinde 17 bin olan oyumuzu, 2019’da 20 bin civarına çıkardık. Bu konuda bizleri destekleyen herkese tekrar teşekkür ederiz. Seçim sürecinde gerek teşkilatımızla, gerek belediye meclisimizle, birbirimizle birliktelik gücü vererek destek olarak çok güzel bir seçim geçirdik. Bayram havasında seçim oldu. Sonuçlarda bunları belli ediyor. Bu dönem şanslıyız, çalışkan bir valimiz, bölge milletvekilimiz bizlere hizmet bakımından daha yakın. Şansımız şans üzerine, belediye de bizim elimizde. Hizmet bakımından hiçbir eksiğimiz yok. Kendimize güveniyoruz. Allahın izniyle 5 yıl içerisinde çok güzel çalışmalar yapacağız.”

Bayazıt’tan sonra İsmail Keleş söz aldı.

“ÇALIŞMAMIZIN SONUCUNU KEŞAN BELEDİYESİNİ KAZANARAK ALDIK”

15 yıldır partinin içerisinde çeşitli kademelerde görev yaptığını ifade eden Keleş, “Bu süreç içerinde haylim Keşan Belediyesini nasıl kazanırız oldu. Bu sürede hiç kimseye darılmadan devamlı partim için çalıştım. Bu dönemde, bu işin Mustafa Başkan ile olacağına inandım. Aday adaylığı sürecinden beri yanında oldum. Adaylık sürecinde SKM Başkanlığı görevini bana layık gören Milletvekilimiz Fatma Aksal ve İlçe Başkanım Gürcan Kılınç’a teşekkür ediyorum. Bu dönem yılmadan çalışarak 16 bin çat kapı, 160 ev toplantısı, doğum günleri, düğünler, mevlitler, doğumlar, hasta ziyaretlerine katıldık. Çalışmamızın sonucunu Keşan Belediyesini kazanarak aldık. Bizi destekleyen tüm halkımıza teşekkür ederiz. Halil arkadaşım ile seçim sürecinde köyleri gezip sorunları tespit edip halkımıza partimizi ve kendimizi izah ettik. Halkımız bize büyük bir teveccüh gösterdi. 2014 seçimlerinde 17 bin 188 oy almış AK Parti, 2019 seçimlerinde 20 bin 764 oy alarak 3 bin 576 oy arttırdık. CHP ise 2014 seçimlerinde 25 bin 812 oy alarak, 2019 seçimlerinde 24 bin 372 oy alarak, bin 460 eksi oya düştüler. Oyumuza arttırmamıza rağmen 2 İl Genel Meclisi Üyesi çıkarabildik. Bizim bu süreçte 5 yıl boyunca daha çok çalışmamız gerektiğinin mesajını aldık. Bizden önce görev yapan arkadaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımıza onların bıraktığı yerden devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.