SONGÜL KONAR

Pazaryeri projesinin Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun seçim vaatlerinden olduğunu hatırlatan Köseler, açıklanan hibe ve tasarruf gelirleriyle ne gibi yatırımlar planlandığını sordu.

“HİBELERDEN VEYA TASARRUFLARDAN ELDE EDİLECEK MİKTAR İLE NE GİBİ YATIRIMLAR YAPMAYI PLANLIYORLAR?”

Siyasi partiler olarak sorunların dile getirilmesi gerektiğini belirten Köseler: “Konuştuğumuz her konu eleştiri anlamında değil, yapıcı da olmalı. Bunları konuşurken halkın bilmesi gereken bazı hususlar var. Belediyemiz şu an yol ve kaldırım gibi çalışmalar yapıyor ve gayret gösteriyor. Bunlar belediyenin asli görevleridir. Bunlar halkın gözünde yapılıyor ama somut olarak çok geçerliliği yok. Bu çalışmalar zaten olması gereken bir durum. Keşan, Saros Körfezi sahilleri bulunan ilçemiz ve bir bütçesi var. İlçemizin gelir düzeyini değerlendirdiğimizde büyük bir bölümünün yaz turizmine bağlı olduğunu düşünüyoruz ama ticaret yapan esnaf olarak bunun çok fazla fayda sağlamadığını düşünüyoruz. Erikli’ye su getirilmesi yönünde bir planlama var. Özellikle Keşan için yapılması gereken yatırımların kaynağının oraya aktarılmamasını talep ediyoruz. Bizim gibi normal vatandaşlar için fakir fukara için deniz bir lükstür. Bunun, oranın bölge insanı ve gelirleriyle çözülmesini talep ediyoruz. Belediye başkanı 38 Milyon TL hibe aldıklarını söylüyor. Bunları takdirle karşılıyoruz. Seçim beyannamelerinde, konuşmalarında bu konuyu birçok kez zikretti. Ayrıca 30 Milyon TL’de tasarruf sağladıklarını söylüyor. Keşan’da tasarruf ve hibelerle yapılması ve planlanması gereken bir proje var mı? Özelikle pazaryeri konusu, proje bazında kaldı. Belediye başkanının seçim söylemlerinde ilk söylediği şey pazaryeriydi. Biz bunu esnaf olarak tekrar dile getiriyoruz. Bununla ilgili yatırımlar var mı? Hibelerden veya tasarruflardan elde edilecek miktar ile ne gibi yatırımlar yapmayı planlıyorlar? Bunun bilinmesi gerekiyor” dedi.

“HALKIN PARALARI HEBA OLUYOR”

Keşan’da yolların kısa sürede bozulduğunu belirten Köseler, sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan malzemeden mi, taşeron firmanın yaptığı işçilikten mi kaynaklanıyor bilemiyoruz. Halkın paraları heba oluyor. Buna çok dikkat edilmeli. Hep söylediğimiz gibi ‘Milli Görüş Belediyeciliği’nde işi ehline vermek ve liyakat sahibi insanlarla çalışmak var. Müdürleriniz var. Bunları harekete geçireceksiniz. İşin takibini onların yapması gerekiyor ki sizde faklı projelerinizi ortaya koyun, kafanız boş kalsın sayın başkan. Her şeyi siz yapacaksınız diye bir şey yok. Paylaşın, istişare edin. Sonunda göreceksiniz ki siz faydalı olacaksınız ve Keşan halkı kazanacak.”

Ahmet Köseler, açıklamalarının devamında 26.06.2021 Cumartesi günü Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın Keşan’a geleceğini kaydederek: “Geçim İttifakı standını Sayın Milletvekilimiz ile açıp halkla buluşacağız ve esnaf ziyaretleri yapacağız. Biz Seçim İttifakı değil Geçim İttifakı’ndan yanayız. Temel kural milletin geçimidir” Şeklinde konuştu.