Daha önceleri başladığım ama ara verdiğim Keşan’ın en güzel türkülerinden bir tanesi olan ‘Keşan’ın Minaresi Yanıyor İdaresi’ türküsünden esinlendiğim ‘Keşan’ın Minaresi’ köşe yazısı dizisine bu haftadan itibaren Cuma günleri yazmayı planlıyorum. Adından da anlaşılacağı üzerine konularımız Keşan ve bölge siyaseti, ekonomisi, hayatı, sorunları, sevinçleri, hayalleri, hayal kırıklıkları, başarıları, başarısızlıkları olacak. Dilim döndüğünce sizlerle paylaşıp unutulanları hatırlatmak, akla gelmeyenleri paylaşmak olacak bu köşe yazısı dizisinde. İlk konumuzla başlayalım o zaman…

AK PARTİ KEŞAN’DA NELER OLUYOR? (1)

12 Eylül 2020 Cumartesi günü AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı seçimi yapılacaktı. Ancak seçime 3 gün kala ertelendi. Hem de Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun bir yandan kapalı spor salonunda keyifle basket atışı yaptığı sırada bir yandan da seçim için süsleme çalışmaları sürerken. 

Salon seçime hazırdı da AK Parti Keşan seçime hazır değildi sanki. Peki, ne oldu da; salon hazırdı, adaylar hazırdı, İl Başkanı ile koordinatör milletvekili tüm adaylar ile görüşmüştü de seçim ertelendi?

Ertelenen seçime kadar olanları kısaca bir hatırlatma yapayım. 

10 Ağustos 2020 tarihinde AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı seçiminin 12 Eylül 2020 tarihinde yapılacağı yerel basında haberi yer aldı. 

Ardından tek tek adaylar ortaya çıktı. 

Sonra AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ile AK Parti İstanbul Milletvekili ve Edirne Bölge Koordinatörü Tülay Kaynarca adaylarla 31 Ağustos 2020 tarihinde buluştu. Aday isimlerini basından okumuşsunuzdur ben buradan dillendirmek istemedim.

Görüşmelerden sonra mevcut AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç’ın aday olacağı yönünde yerel basında haberin çıkmasıyla beraber işin rengi değişti.

Çünkü hiç hesapta olmayan bir adaydı Kılınç, daha önce de aday olmayacağını belirtmiş ama bir yandan da görev verilirse devam edeceğinin de sinyallerini vermişti.

Ancak nedense Kılınç’ın adaylığı istenmiyordu. Kulislerden bana gelen bilgiye göre Kılınç’a ‘dur’ denildi. ‘Adaylığını açıklama’ uyarısı yapıldı. 

Kim dedi peki? İddiaya göre Fatma AksalKılınç’ın adaylığına sıcak bakmıyor. ‘Nereden biliyorsun?’ derseniz bunu herkes biliyor ama dillendiren yok ben, bilineni yazıya döküyorum. O kadar. Varsa yanlış bir şey burası herkese açık, ‘hayır öyle değil, böyle’ diyebilir ve konunun muhatapları doğruyu bize söyler, biz de doğrusunu öğrenmiş oluruz. Neyse biz konumuza dönelim.

Şimdi önemli bir iddiaya geçeyim. İddiaya göre AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun gönlünde başka bir aslan varmış. Ama aslanın önemli yaraları varmış. Yalnız önemli ayrıntıya değinmek isterim, Aksal ile Helvacıoğlu’nun gönlündeki aday, açıklanan adaylardan değil.

Diğer bir iddiaya geçeyim; Aksal ile Helvacıoğlu’nun aslanı var da İl Başkanı İba’nın aslanı yok mu peki?

Olmaz olur mu onun da aslanı var ama Aksal ile Helvacıoğlu o aslanı istemiyorlar. Hatta kesinlikle istemiyorlar. Tarihten gelen bir sebepten midir bilinmez? 

Ama birisinin AK Parti Keşan İlçe Başkanı olması lazım. 

İşte bu sırada mevcut başkan Kılınç, ‘ben adayım’ diyor. Aksal‘olmaz’ diyor ve Kılınç’ı bir şekilde adaylıktan vazgeçiriyor. Tam o sırada Aksal’a muhalif bir grup partili yeterli delege sayısını toplayarak yeni bir aday ve yönetim kurulu oluşturuyor. Ancak seçim birden erteleniyor.

Kim erteliyor peki? Seçimi Fatma Aksal’ın ertelediği yine kulislerde konuşulan isim olarak yerini alıyor.

Aradan bir kaç gün geçiyor. AK Parti Keşan Gençlik Kolu Başkanı İlçe Başkanı adaylığını açıklıyor. Olay daha da enteresanlaşıyor. Parti içinden aldığım duyuma göre Aksal ve Helvacıoğlu’nun yaralı aslanının yaralarının ağır olması nedeniyle bu aslandan vazgeçtiği ve onun yerine başka genç bir aslana adaylık yolunun açıldığı söyleniyor. Yeni aday ne kadar karşılar bu görevi seçilirse hepimiz göreceğiz.

Ama bu hafta düğümün çözüleceğine kesin gözüyle bakılıyor. 

Çok önemli 3 konuk hafta sonu Edirne’ye geliyor. İlk ikisi bugün geliyor. En önemli konuk ise Cumartesi geliyor. Edirne’nin tarihi güzelliklerini gezerken bu önemli sorunu da çözeceği iddia ediliyor. 

Bu seçimin hayırlı bir şekilde yapılması dileğiyle 2. Bölümde görüşmek üzere…