BÜLENT SAYLAM

Başkan Helvacıoğlu, “Yasal anlamda, işyerlerinin terk edilmesi gerekiyor. Kiracılarımıza, yasal sürecin bittiğini pazartesi günü söyledik. Depreme dayanaklı olmadığı ve sağlıksız bir bina olduğu raporlarda bellidir. Binanın yıkım ihalesini, 16 Kasım’da yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Keşan Belediyesi eski Hizmet Binası’nın üst katlarında pencere ve kapılarında söküm işlemleri dün başladı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yıkım hakkında açıklamalarda bulundu.

“İŞYERİ SAHİPLERİNE HAFTA SONUNA KADAR ÇIKMALARI İÇİN BİLGİ VERDİK”

Eski belediye binasının boşaltılmasıyla ilgili yasalsürecin sona erdiğini belirten Helvacıoğlu, şunları söyledi:Yasal anlamda, işyerlerinin terk edilmesi gerekiyor. Kiracılarımıza, yasal sürecin bittiğini pazartesi günü söyledik. Kaymakamlık ve emniyet nezdinde gönderilen talimatlarında süresi bitti. Biz, işyeri sahiplerine hafta sonuna kadar çıkmaları için bilgi verdik. Depreme dayanaklı olmadığı ve sağlıksız bir bina olduğu raporlarda bellidir. Boşaltılmadığı takdirde, bugün bile risk yaşıyoruz. Artık, o riski taşıyamaz hale geldik. Tüm esnaflarımızın da yaşanan duruma olumlu baktıklarını gördük. Onlara güvenlik anlamında yardım etmek için destek oluyoruz.”

“YIKIM İHALESİNİ, 16 KASIM’DA YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Yıkım ihalesinin ne zaman yapılacağı hakkında konuşan Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Yıkım ihalesini, 16 Kasım’da yapmayı planlıyoruz. İhaleye, girecek firmalardan biri alacak ve yıkımı gerçekleştirecek. O alanı yıkıp, gerekli düzleme çalışmalarını yapacağız. Daha sonra köy garajını geçici olarak buraya taşıyacağız. Meydan projesini yapmak için planlama yapacağız. Proje tamamlandıktan sonra, katlı otopark projesi için adım atacağız. Ara sokaklarda park yapmaya kapatacağız. Yapılanları meclisimizle ve halkımızla paylaşacağız.”