AK Parti Beğendik Belde Başkanı Salim Değişçi’nin; “Sen KPSS’yi kazanamadın ama biz yine de sana çakma öğretmen demiyoruz” sözlerine de yanıt veren Muhammet Örnek: “Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Baş Öğretmen ve Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen diploması gerçek bir T.C öğretmeniyim. Sen bu söylemini git yüreğin yetiyorsa diploması olmayıp devletimizin kurumlarını işgal edenlere söyle. Ayrıca tüm eğitim camiasından öğretmen arkadaşlarımızdan özür dilemelisin.”

MEHMET AYTAÇ

Beğendik Belediye Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Uslu’nun, belediye yönetiminin CHP’den borçla aldığı şeklindeki sözlerinin talihsizlik olduğunu vurgulayan Muhammet Örnek; “Belediyeye ait 30’a yakın ait iş yeri, çalışır vaziyette halkın hizmetinde olan 4 adet otobüs, itfaiye aracı, 1 makam aracı, 1 kepçe, 1 traktör, 1 kamyon, 1 römork, içilebilir temiz su, belediyemize ait tarla ve araziler olan bir belediye devir alan Sayın Nuran Uslu, öyle bir konuşmuş ki; sanki bize hiç borcu olmayan bir belediye bırakmış dersiniz” dedi.

“BELEDİYEYİ BATIRMIŞSIN”

Örnek, Uslu’ya hitaben yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir de geleceklermiş ne kadar borç yaptık diye hesap soracaklarmış. Bizler hesabını veremeyeceğimiz işler yapmıyoruz. Hem vatandaşımıza, halkımıza hem de Allah’ın huzuruna çıktığımızda ben kul hakkı, yetim hakkı yemedim diyebiliriz çok şükür. Siz Allah’ın huzurunda nasıl hesap vereceksiniz onun hesabını yapın. Sayın Uslu borç 21 milyon TL borç dendiğinde çok zoruna gitmiş. Uslu ve saz ekibi, önünüzdeki kâğıdı okuyamayacak kadar gözünüz dönmüş. Orada ne yazıyor? Su ile birlikte gerçekleşecek borç yazıyor. Buna takılmayın 21 milyon TL’ye yakın borç yapmışsın. Belediyeyi batırmışsın şimdi kalkıp ben şöyle yaptım böyle yaptım diyorsun. Ne yaptın Sayın Nuran Başkan? Bu borcu yapacak kadar belediyenin bütçesini kullanarak ne yaptın?”

“ARAZİLERİ 8 BİNE ALIP 16 BİNE TOKİ’YESATTIN”

Örnek, Uslu’yu şu şekilde eleştirdi: “Okul yaptım diyorsun, bakıyorum hesaplarımıza okulun yapımında çivi bile almamışsın. Devletimizin MEB ile yaptığı okulu, ben yaptım diyorsun.

Vatandaşlarımızın, kendi cebinden boğazından kesip, biriktirip parasını vererek yapılan TOKİ konutlarını ben yaptım diyorsun. Sen burada şunu yaptın. Buradaki arazileri 8 bin TL’ye arazi sahiplerinden aldın, 16 bin TL’ye TOKİ’ye sattın. Şimdiki adı Cumhuriyet Sitesini olan arazileri yaklaşık 25 bin TL’ye Saral grubuna sattın. Buradaki dükkânlara ortak oldun, belde içindeki benzinliğe ortak oldun.”

“4 OTOBÜSÜ YOK ETTİN”     

Örnek sözlerini şöyle sürdürdü: “Stat yaptım diyorsun burada zaten stat vardı sen sadece üzerine yeşil halı attın. Yeni soyunma odası dahi yapmadın. Devletimizin kasası olan Edirneli olan maliye bakanından ala ala bir halı aldın. O statda toprak halinde 6 tane mahalle takımı 1 de hem genç hem de amatör takım maçlar yapardı. Senin zamanında oynayacak takım kalmadı. Stat olmuş içinde oynayacak takım yok. Halkımız kendi ölmüşleri için hayır olarak yaptığı çeşmeleri ben yaptım diyorsun. Bunların hiçbirini sen yapmadın. Belediye imkânlarını kullanarak yaptıklarına bakalım. Onları da şöyle özetleyim 30’a yakın belediyemize ait iş yerini sattın, belediyeye ait tarla ve arazileri sattın, belediyemize ait halkımızın hizmetinde olan 4 adet otobüsü yok ettin. İşletmesini kendi yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışırken ikinci bir kooperatif kuruldu hatları paylaştırmak zorunda kaldın. Su sayacı aldın, 150 TL civarında aldın 300 TL civarında vatandaşa sattın. Kendi yakınlarına belediyede özel ayrıcalıklar tanıdın.”

“BELEDİYEYİ NEFES ALAMAYACAK HALE GETİRDİN”

Örnek, sözlerine şöyle devam etti: “Hiç ihtiyacımız yokken Kanalizasyon yapmaya çalıştın, onu da eline yüzüne bulaştırdın. Bunun için hibe olarak parasını aldığın arıtma tesisi ve makineleri dahil çürüttüğün ucube halde bıraktığın arıtmayı dahi yapamadın. Sağlam kanalizasyonları bozup belediyeyi borçlandırdın. Belediyeyi nefes alamayacak noktaya getirdin. Sayın Uslu; bizde biliyoruz bu makamın mazeret değil çözüm üretme yeri olduğunu. Zaten çözüm üretmek ve bu kötü gidişe dur demek için 2014’ten beri Beğendik’i yönetmeye talibiz. Fakat siz 2004’ten 2019 kadar işgal ettiğiniz bu makamda çözüm değil sorun üretmişsiniz. Haksızlık etmeyelim çözümleri hep kendi çıkarların ve yakınlarına üretmişsin. Sayın Uslu, borç yaparsın ama bir karşılığı olur. Göreve geldiğinde belediye gelirlerinin azlığından şimdi ise arttığından bahsetmişsin göreve geldiğinde 1.313 TL olan dolar şimdi 18 TL’ye kadar çıktı. Benzin 0.60 kuruş, motorin 0,45 kuruş, şimdi her ikisi de 13,00 -14,00 TL civarında. Üstelik sefayı sürdüğün 15 yılda böyle salgın ve ekonomik sıkıntı gibi sorunlar yoktu.”

“ÇOK İYİ BİR EMLAKÇISIN”

Örnek, eleştirilerine devam etti: “Sayın Uslu; hizmet yaparken ne ağlamış, ne sızlanmışsın. Ağlanmaz tabi ama sen hayırsız evlat gibisin. Babadan, atalarından kalma mirası ne varsa sattın. Sana bırakılan mirasın üzerine bir taş koymadın ki. Satmaktan başka bir şey yapmadın. Belki iyi bir belediye başkanı yönetici değilsin ama çok iyi bir emlakçısın. Ama emlakçılığın da satış kısmında uzmansın. Bu konuda kimse eline su dökemez. Alış kısmında sadece şahsına özel alımlarda iyisin. TOKİ yapılırken oradaki sosyal konutlardan aldın. Saral grubunun inşaatları yapılırken benzin istasyonuna ortak oldun. Ama Turpçular bölgesinde arazileri ele geçirmeye çalışırken planınız başarısız oldu yakalandınız. Belediyemize ait olan halkımızın yararına olan alımlarda iyi değilsin.”      

Örnek şunları söyledi: “SSK borçlarında yapılandırma yaptık ödüyoruz. Her ay yapılandırmaya 100 bin TL yakın para kesiliyor. Sayın emlak uzmanı Uslu; 15 yıldır sen ve yanında bulunan saz ekibinle birlikte sefasını sürdüğün Beğendik’te ben, meclis üyelerim ve halkımız cefasını çekiyoruz.”    

“İÇİLEBİLİR SUYU BİZ GETİRDİK”

Uslu’ya karşı eleştirilerinin ardından, görev yaptığı süre içinde Beğendik için yapılanları da aktaran Örnek, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın hastalıkla mücadele edilirken aynı zamanda ekonomik krizle de karşı karşıya kaldıklarını belirterek; “Sizin bıraktığınız enkazı kaldırmaya çalışıyoruz” dedi. Örnek şunları söyledi: “Bizim anlayışımız sosyal belediyecilik olduğu için önce insan ve temel ihtiyaçlar gelir. Önceliğimiz içilebilir suydu. Suyu getirdiğinizi söylemişsiniz. Yok öyle atıp tutmak. Evet suyu sahipleniyorum. 10 yıl bu millete çamurlu su kullandırdınız, çamurlu su içirdiniz. 10 yıldır niye getirmediniz? Yapsaydınız sizi tutan mı vardı? Kredi için meclis üyelerim imza da verdi. Niye alamadın krediyi? Çünkü belediyemizin kredi limitini eksilere geçirmişsin. Evet biz yaptık. Sayın Valimiz Ekrem Canalp ve Okan Gaytancıoğlu vekilimizin desteği ile biz yaptık. Kendilerine buradan Beğendik halkımız adına teşekkür ediyorum. Kredisi eksilerde olan belediyemize kredisini onaylatmak için tabiri caizse kapıdan kovulduk bacadan girdik. Ama kredimizi onaylatıp, 2 ay gibi kısa bir sürede halkımıza temiz içilebilir bir su getirttik. Şimdi size soruyorum, proje çizimini istediğin her yerde yaptırır, çizdirirsin. Örnek ev yapacaksın Proje çizdirdin. Evi yapmak için ne gerekli Demir, Çimento, tuğla, kiremit vb. bunları alabilmek için ne gerekli para. Para yok kimse vermiyor Bankaya gidiyorsun kırmızı kalem yemişsin limitin yok. Birde askeri ücretle çalışıyorsun hadi al bakalım parayı. Biz işte bu durumdayken parayı çıkartıp suyu getirdik. Önemli olan onu hayata geçirmek suyu çeşmeden akıtabilmek, o finansmanı onaylatmak ve çıkartmaktır. Biz finanse edip krediyi çıkarttık ve suyu getirdik. İmza ise alın size imza.”

“DOĞLAZGAZ ÇALIŞMASI İÇİN YOLLARI BEKLETİYORUZ”

Örnek şöyle konuştu: “Yolları nasıl aldık bakınız. Biz bu yolları tüm mahallelerimizde elden geçirdik, taşlarımızı yollara döşedik. Şimdi su inşaatından kaynaklanan parsel girişleri ve kazıdan dolayı çökmeler var. Neden yollarımızı da tekrardan yapmak için beklediniz diye sorarsanız cevabını da vereyim. Doğalgaz çalışması olacağı için. Yaza taşlarımız hazır yeni taşlarımız gelmeye devam ediyor. Yaza yol çalışmasına gireceğiz. Nasıl da biliyorlar yolların yapılacağını kendileri de söylüyor. Pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerine ayni erzak ve maddi yardımlarda bulunduk. Hiçbir yerde maske dağıtımı yapılmazken biz tek tek, personel arkadaşlarımızla birlikte her aileye maske dağıtımı yaptık. Bize ulaşan ve bizim tespit ettiğimiz hiçbir vatandaşımızı bu pandemi sürecinde 20 gün kapalı kalmamıza rağmen temel ihtiyaçlar konusunda mağdur etmedik. Belediyemize 4 adet otobüs kazandırarak bu araçlarımız beldemizde öğrencilerimize, bizim evlatlarımıza, çocuklarımıza okula ulaşım konusunda hizmet ediyor. Sabah Toki’den başlayıp belde içindeki öğrencilerimiz dahil okula, öğlende okuldan-eve, öğrenciler yemeğini yedikten sonra tekrar okullarına, dersler bittikten sonra tekrar evlerine ekstra etüt grubu dahil günde 4 kez öğrencilerimizi servis yapıyoruz. 1 kuruş para almadan. Bu hem ailelerimizin ekonomisine katkı sağlıyor. Aynı zamanda öğrencilerimiz, evlatlarımız, soğukta, karda, kışta mağdur etmeden okullarına götürerek hizmet ediyoruz. Vermiş olduğumuz vaatlerden birisi de ATM. Bunu da zor koşullarda da olsa beldemize kurulumunu sağladık. Vatandaşımız Keşan’a gidip saatlerce banka kuyruklarında beklemek zorunda kalmıyor artık. Ve 1 gününü maaş çekmek için Keşan’da harcamıyor. Bu ATM’nin buraya kazandırılması ile birlikte hem ekonomik anlamda vatandaşımıza katkı sağlıyor, yol parası vermiyor, yemek parası vermiyor, parasını çekip, alışverişini buradaki esnaftan yapıyor.  Keşan’a gitse masraf olarak en az 100 TL harcayacak fakat şimdi bu para cebinde kalıyor.”

“HASTA NAKİL ARACI HİZMETİNİ 3 YILDIR ARALIKSIZ VERİYORUZ”

Örnek, açıklamasına şöyle devam etti: “Çocuklarımıza yaz döneminde gitar, bağlama, resim, tiyatro ve futbol kursları açarak öğrencilerimizin evlatlarımızın sosyal, kültürel gelişimine katkı sağladık. Sayın Nuran Başkan, söz yaza yanındaki saz ekibini yeni şarkılar öğrensin diye onlara da bir sınıf açıp bu kurslara alacağım.

Futbol kulübümüzü tekrar canlandırarak U-18 takımının müsabakalara girmesini sağladık Beğendik Sporumuzun altyapısını oluşturmak için destek olduk. Doğalgazımızın ilk ateşini beldemizde yaktık depo yeri ve basınç düşürme yerinin inşaatı yapıldı. Yolun karşıdan karşıya delgisi ve geçişi yapıldı. Hat ve boru döşeme çalışması başlayacağı sırada ekonomik krizden dolayı doğalgaz çalışması mart ayına kadar ertelendi. Hasta nakil aracına gelince. Sayın Uslu ve SAZ EKİBİ hasta nakil aracı hizmetini 3 yıldır aralıksız veriyoruz zaten. Kendi şahsı araçlarım dahil pandemi süreci öncesi ve hala 24 saat hangi vatandaşımız bize ihtiyaç duyduğunda aradığında benim hastam var, aşım var, hastayım, şehir içi, şehir dışı fark etmeden ücretsiz bir şekilde evlerinden alıp hastaneye götürüp tedavileri olduktan sonra tekrar evlerine götürerek hizmet ediyoruz zaten.”

“PİSLİKTEN GEÇİLMEYEN BELEDİYE BİNASINI RESTORE ETTİK”

Örnek, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Döneminizdeki gibi yandaşlarınızın yakınları gecenin bir vakti devletin aracını kaçırıp gittikleri yerden dönüşte kaza yapıp Belediyemizin araçlarını kimse görmeyeceğini düşünerek olay yerinden kaldırtıp hurdaya vermiyoruz. Biz Halkımıza hizmet ediyoruz Sen rahat ol. Bir gün olurda Bizim hasta nakil hizmetine ihtiyaç duyarsan gerçi duymazsın. Şimdi Keşan halkının aracını kendi özel aracın gibi 24 saat her yere kullanıyorsun. Senin için şimdilik bu bir ihtiyaç olmaz. 1967 yılında yapılan belediye binamızın yerine ekonomik koşullar el verirse yeni bir bina vermezse mevcut binayı restore edeceğiz dedik. Biz de hani her yerini örümcek yuvası pislikten geçilmeyen, çatıları yıkılmak üzere olan ve kalorifer olmadığı halde 2 tane kaloriferciyi işe aldığın bakımsız binayı burasını restore ederek, Beğendik halkımıza yaraşır bir kurum haline getirdik. Şuan bulunduğumuz bina o bina. Sevgili arkadaşlar biz kendimize saray yapmadık, mevcut binayı restore ettik. Biz saraylarda değil halkın içinde yaşıyoruz. Yıkılacak olan binayı Beğendik halkına yakışır bir yer yaptık. Sevgili dostlar bizler gelip geçiciyiz. Ama bu dışarıda gördüğünüz, gökte dalgalanan, rengini şehitlerimizin kanından alan, al bayrağımız burada dalgalandığı sürece bu kurumlar ayakta kalacak, yaşayacaktır. O yüzden halkımıza yakışır bir yer yaptık. Artık kimse belediyemizin önünde “belediye nerde?” diye sormuyor. Bakınız burasını restore ederken yan tarafa da yeni bir bina kazandırdık. Yıkılmakta olan Çiftçi Malları Koruma Binası’nı da restore ettik.”

“1000 ADET AKILLI SAYACI ÜCRETSİZ DAĞITTIK”

Örnek, şöyle devam etti: “Bakım merkezi açılması için yatırımcının buraya gelmesi için destek olduk, açılmasını sağladık. Ve burada birçok arkadaşımıza kardeşimize istihdam sağladık. Arkadaşlarımız, kardeşlerimiz burada çalışarak evine alın teri ile ekmek getiriyor. Parasını hala ödediğimiz parke taşı aldım diye övünüyorsun. Biz ise aldığın o parke taşların üretimi yapan tesisi yatırımcısını bularak kurdurduk. Beykent mahallemize market ihtiyacı var dedik, şartlar uygun olursa biz kurarız, olmazsa market açılması için elimizden geleni yaparız. Hem Cumhuriyet Sitemize hem de Beykent Mahallemize market açılmasını sağlayarak halkımızın buradaki market ihtiyacını çözdük. Ve burada da süreç içinde Beğendik halkımızdan arkadaşlarımız için bir iş imkânı daha sunuldu. Oyun parkları için park yerlerimiz hazır. Yeni oyun parkları ve spor aletlerini kuracağız. En kısa zamanda da kurulumu yapılacak. İBB desteği ile beldemize 1000 adet akıllı ön ödemeli sayaç hibe aldık. Bunların da maliyeti bugünkü rakamları da göz önünde bulundurursak 1 milyon TL’ye yakın bir hibe aldık. Bu sayaçlarımızı arızadan dolayı eksik olan ve bozulan saatlerin yerine vatandaşımızdan hiçbir ücret almadan taktık. Sizin kredi çekip 150 TL’ye aldığınız, 300 TL’ye sattığınız ve sürekli arıza yapan saatler gibi yapmadık. Bundan sonra sayaçlarımızın kurulumu tamamlandı bundan sonra yeni abone olacaklar ve sayaçları bozulan aboneler sayaçlarını kendileri temin edecek. Daha önümüzde 2 yıl gibi bir süre var. Bu koşullarda yapabileceğimizi yapacağız hatta daha da fazlasını yapmaya çalışacağız. Okullarımızda 5 personelimizi görevlendirerek çocuklarımızın temiz koşullarda ve sıcak ortamda eğitim almaları için hem kaloriferci arkadaş hem de temizlik personeli görevlendirerek, evlatlarımıza ve halkımıza yardımcı oluyoruz. Belediye araçlarımızın 15 yıldır yapılmayan sigortalarını milyarlarca ödeyerek yaptırdık. Bakımları yapılmayan araçları tüm bakımları yapılarak tüm lastikleri sıfır alınarak elden geçirdik. Aydoğan mahallemize tüm halkımızın ortak kullanacağı WC yapımı devam ediyor. İki kişilik misafirhane yapımı devam ediyor. Bunların üzerine de iki tane iş yeri olarak yer yapımı devam ediyor. Tarla yollarını her yıl çiftçilik zamanı greyder ile çiftçilerimizin kullanımına hazır hale gelecek şekilde düzenledik. Çöplüğümüzün ıslahını yaptık.”

“KENDİ OĞLUMU KIZIMI İŞE ALMADIM”

Uslu’yu, döneminde belediyeye alınan kadrolar üzerinden de eleştiren Örnek şöyle dedi:

“Sayın Uslu biz o koltuktan güç almıyoruz. Sizin gibi bu koltuğun gücünü kullanarak kendi kızımı, oğlumu, yakınlarımı işe almıyorum. Halkımızın olan gelir kaynaklarını satarak, o koltuğun gücünü kullanarak o koltuğun güçsüzleşmesini değil, tam tersine o koltuğa güç vermeye, o makamın saygın bir makam olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Personeli odama toplamadım, odamda çalışma arkadaşlarımla bir araya geldim. Bazen de arka tarafta onların dinlenme salonlarında bir araya geliyoruz. Artılarımız ve eksilerimiz neler konuşuyoruz. Eksiklerimizi nasıl düzeltebiliriz istişaresini yapıyoruz. Bu çok normal olması gereken bu zaten. Ben kimseyi tehdit etmedim. Bu koltukta kim olursa olsun bu makama saygı duyulmasını gerektiğini, bu makamı kimin temsil ettiğini ve önemini anlattım. Anlatmaya da devam edeceğim. Beğendik Belediyesi artık sizin bıraktığınız çiftlik değil.”

“O ZATLA AYNI HAVAYI SOLUMAKTAN UTANÇ DUYUYORUM”

Örnek, AK Parti Belde Başkanı Salim Değişçi’nin de açıklamalarına sert yanıtlar verdi. Değişçi ile aynı havayı solumaktan ve öyle birinin beldede yaşamasından utanç duyduğunu vurgulayan Örnek; “Bu beyin ölümü gerçekleşmiş ama sadece nefes alan artık saz ekibinde ritmi karıştıran zat, iyi dinle. Sizler emlak uzmanı başkanın ile birlikte beldede katakulli işler yaparken, ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu bir öğretmeni olarak bu mesleği yıllarca gerek milli eğitim okullarında, gerekse özel eğitim kurumlarında şerefimle yaptım. Hani bir zamanlar beraber yürüdüğünüz, hani her istediklerini verdiğiniz, birçok öğretmen arkadaşımızın girdiği KPSS sınavında yarım puanla atanamayan, kendisine dediğiniz terör örgütü elebaşının cemaatlerinde soruları aldığı, kendi adamlarınıza dağıttırıp atadığı öğretmenlerden değilim. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Baş Öğretmen ve Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen diploması gerçek bir T.C.  öğretmeniyim. Sen bu söylemini git yüreğin yetiyorsa diploması olmayıp devletimizin kurumlarını işgal edenlere söyle. Ayrıca tüm eğitim camiasından öğretmen arkadaşlarımızdan özür dilemelisin” dedi.

“70 DÖNÜM TARLA YETER Mİ?”

Örnek, şöyle devam etti:Beyin ölümü gerçekleşmiş umutsuz vaka, diye sormuşsun. Cevabını vereyim.  2 yıl beklemedim geldiğim günden beri tüm dayatmalarınıza rağmen mücadele ettim. 2019’da başlayan ihale süreci vardı. Emlakçı Başkanın Sayın Nuran Uslu ihale süreçlerini bilir, ona sor. TOKİ’ye alınan demirleri sormuşsunuz. Demirleri belediye aldıysa -ki öyle- parasını biz ödedik. Görmek istersen burada bak duvarların içinde, yaptığımız binaların içinde. Bir de şunu soracağım. Demirleri belediye olarak biz aldık ve ödemesini yaptık isek orda astığınız ve resim çektiğiniz pankartta Beğendik Belediyesi ismi yazmıyordu. Belediye Başkanı Sayın Nuran Uslu’nun da ismi yazmıyordu. Niye böyle bir şey yaptınız?

Bir de düğün salonundan çıkan demirleri ne yaptınız? Sizin sorduğunuz demirler burada Bizim sorduklarımız nerede? Biz biliyoruz nerde olduğunu halk da biliyor. Kimseye duvar yapmadık, kaldırımlarımıza peyzaj çalışması yaptık. Onu da duvarları yapan ustalar hibe olarak yaptı.

Hobi bahçesi nerde demişsin. Söyleyim onu da yapacağım. Artı içine kümes yapacağım ve 150 tavuk alıp yumurtalarını ihtiyacı olanlara vereceğim. Olur değil mi Sayın Nuran Uslu Başkan? Bunun için şimdilik 70 dönüm tarla yeter mi? Bence yeter, anladın sen anladın.”

“BAŞKASI ÇIKANA KADAR KURALARI TEKRARLATTIN”

Örnek, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kimseye de iş için söz vermedim. Ama doğal olarak insanların beklentisi olacaktır. Sayın Uslu ve saz ekibinden umutsuz vaka; sizler işçi alımı konusunda bu bölgede en son konuşacak insanlarsınız. Sayın Nuran Uslu, kendi kızınızı işe aldı, kendi oğlunu Enez Belediye Başkanı kızı ile takas yaparak değişiklik yaptı. Kendi yeğenlerini, akrabalarını işe aldı. Seçilemeyen, evinde kuş sütü eksik kontenjan adayını işe aldı. Sende kendi akrabalarını, yeğenlerini, kardeşlerini işe aldın. Bunları nasıl aldığınızı da anlatayım. Mesela kontenjan adayını ulaşım hizmetleri ve trafik teknikeri olarak işe aldı. Bir kurumda bu makamda bir kişinin tekniker olarak çalışabilmesi için yasa olarak en az 2 yıllık üniversite bitirmesi gerekiyor. Bu arkadaşımız ilkokul mezunu olduğu için bu kriterleri taşımıyor. Aynı zamanda Nuran Uslu’nun da kızı tekniker olacak kraterlere sahip değil.      Belediyeye işçi alırken, ‘’Şu kadar kişi arasından kura çektim. Adil davrandım diyorsun çok ayıp Sayın Uslu elini vicdanına koy. Evet, kura çektin, kurada başka arkadaşlarımız çıkmışken, kendi yandaşların kuradan çıkana kadar kurayı kaç kez iptal edip yeniden kura çektirdin. Bana ahlaktan, dürüstlükten bahsetme, sakın ha. İşçi alacağım zaman size mi soracağım? Kimi alacağımı size mi soracağım? Emin ol bizler belediyenin ihtiyacı ve gerçekte işe ihtiyacı olan kardeşlerimizi işe aldık. Şunu belirteyim, Beğendik halkı ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı bu dünyada ve öbür dünyada yakanızda olacak yaptığınız yanlış yönetimlerle Beğendik halkını 50 yıl geriye götürerek Beğendik halkına ihanet ettiniz. Sayın Nuran Uslu; Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcı Sayın Seyit Torun hakkında konuşmak onun haddine değil. Siz hem borçlandırdınız, ne varsa sattınız. Biz ise satmadan hizmet etmeye çalışıyoruz. Belde halkından ve Beğendik’ten aldığınız ne varsa gücüm yettiği sürece tek tek geri alacağım merak etmeyin.”