HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan'da, İspat Cami Mahallesi'ndeki kiralık evde eşi Nursel Evren (55) ve konuşma güçlüğü çeken oğlu Mehmet Han Evren (8) ile birlikte yaşayan Mehmet Evren, gençliğinden bu yana yaşadığı bel fıtığı nedeniyle zor günler geçirdiğini ve çalışamadığını belirtti. Ağrılarının arttığını ve yürümekte güçlük çektiğini ifade eden Evren, felç kalma riski nedeniyle ameliyatının özel bir hastanede yapılması için hayırseverlerden yardım beklediğini kaydetti. 

Mehmet Evren, 19 yaşından beri bel fıtığı nedeniyle sıkıntılar çektiğini dile getirerek, "Doktorum özel hastanede. Şimdi ayağımın düştüğünü söyledi. İyi bir doktorun beni ameliyat etmesi gerektiğini söylediler. Çiftçi Bağkur'u emeklisiyim. 270 TL maaş alıyorum. O da sağlığa kesiliyor. Oğlum konuşma güçlüğü çekiyor. Ona da sosyal yardımlaşmadan aylık 1045 TL eğitim yardımı yapılıyor. Kirada oturuyoruz. Bu parayla geçinmeye çalışıyoruz. Arkadaşımın verdiği 50 TL ile özel hastaneye gidip, iğnemi vurdurdum. Ağrılarım dayanılmaz. Bana iyileşme ihtimalimin çok düşük olduğunu ve iyi bir doktorun beni ameliyat etmesi gerektiğini söylediler. Benim imkanım yok. Acı çekmeye devam ediyorum. Devlet hastanesinde de çok sıra var. Daha önce gittim ama riskli gördüler. Ben acıya dayanamıyorum" dedi. 

İŞSİZ OLDUĞUMUZ İÇİN GEÇİNEMİYORUZ

Nursel Evren ise eşinin bel fıtığı nedeniyle çalışamadığını ve maddi olarak zorluk çektiklerini belirterek, "İhtiyaçlarımız için geçen kış kredi çektik. Ben bulaşıkçılık yapıyordum. Ama koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kaldım. Eşimin özel hastanede ameliyat olması için imkanımız yok. Oğluma devlet eğitim yardımı yapıyor. Ama işsiz olduğumuz için geçinemiyoruz. Ameliyatının riskli olması nedeniyle iyi bir doktora ve özel hastanede olması gerektiğini söylediler. Felç kalma riski nedeniyle her doktor ameliyat edemiyormuş. Eşimin sağlığına kavuşması için hayırseverlerden destek bekliyoruz" diye konuştu. 

Mehmet Han Evren de babasının sağlığına kavuşarak, kendisini yine parka götürmesini istediğini söyledi.