HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi olarak; Temizlik İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile birlikte Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak toplamda 100 personel sahillerde görev başındaydı. 

Tatİlcİlerİn tercİhİ sertİfİkalı evler oldu

Yaşanan yoğunluğa bakıldığında Erikli ve Yayla tarihinin en yoğun bayram tatilini geride bıraktı. Yaklaşık 1 milyon kişinin bayram tatilini Saros’da geçirdiği ifade ediliyor. Bayram boyunca engelsiz plaj da yoğunluk yaşandı ve ilgi odağıydı.  Bu sezonda uygulamaya konulan Sertifikalı Ev Modeli tatilcilerin tercihi oldu. Erikli ve Yayla’da yaklaşık 200 sertifikalı evde tatilciler konakladı.

GÜVENLİ TATİL

Mobese sisteminin Erikli’de hayata geçirilmesiyle vatandaşlar güvenli bir ortamda tatil yaptıklarını dile getirerek Keşan Belediyesi’ne teşekkür etti. Saros Körfezi Kurban Bayramı boyunca yaklaşık 1 milyon misafire ev sahipliği yaparken belediye çalışmalarının yanı sıra 153 Beyaz Masa’ya gelen şikayetlere de cevap verildi. Bayram yoğunluğu yaşanan sahillerde Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından maske ve sosyal mesafe denetimleri aralıksız sürdü. 

KAMP VE KARAVAN ALANINDA 250 ÇADIR AĞIRLANDI

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Keşan Belediyesi Kamp ve Karavan Alanı’nda 250 çadır ile birlikte 900 misafir ağırlandı. Çadırlara yer gösterilmesi ile birlikte düzen ve disiplin sağlandı. Erikli ve Yayla Sahillerinde Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlerle sahil ve kumlara çadır kurulmasının önüne geçildi. Kumda ve yol kenarlarında mangal yakan vatandaşlara uyarılar yapıldı. 

300 KAMYON ÇÖP TOPLANDI

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Erikli ve Yayla’da 7/24 çalışan temizlik işleri personelleri tarafından 100 kamyon çöp toplandı. Bayram öncesi ve sonrası toplamında Erikli ve Yayla’dan toplam 300 kamyon çöp çıkarıldı. Yine Keşan Belediyesi Mücavir alanlarında Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vektör mücadelesi bayram boyunca devam etti. Hem araç üstü ULV hem de çöp konteynerleri ilaçlamalarıyla sağlıklı bir ortam oluşturuldu. 

BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI TAKDİR TOPLADI

Sezon başından bu yana; asfaltlama, taş döşeme, sandık yama, ot biçimi, ilaçlama ve dezenfeksiyon, çöp toplama ve daha birçok konuda yoğun bir çalışma programı uygulayan Keşan Belediyesi’nin hizmetleri bayram süresince vatandaşlar tarafından da takdir topladı. Esnaf ve vatandaşlar Erikli ve Yayla’da görev başında olan belediye personeli ve jandarma personellerine teşekkür etti.