BÜLENT SAYLAM

Beyendik Belediyesi yaklaşık olarak 35.000 dönüm tarım arazisinin olduğu bir belde olduğunu kaydeden Örnek: “Buralardaki tarla yollarında hasat dönemi öncesinde bakım çalışmaları, belde içindeki yolların ve Beldenin giriş ve çıkışında bulunan çöplüklerin ıslah çalışmaları yapılıyor. Tarla yollarında, belde içindeki yollarda, uzun yıllar çöplük olarak kullanılan alanlarda yürütülen bakım ve ıslah çalışmaları yapıyoruz. Bizler ‘Çiftçilerimizin ve yetiştiricilerimizin her zaman yanındayız” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİ ÖNEMSİYOR, DESTEKLİYORUZ

Geçen yıl da tarla yollarının bakımının yapıldığını hatırlatan Başkan Örnek, yaptıkları hizmetler hakkında şu bilgileri verdi: “Bu yıl kış ve ilkbahar aylarında yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle tarla yollarında meydana gelen bozulmaları, derin yarıkları ve yüksek setleri greyderler ile düzleyerek tarım makinelerinin ve çiftçilerimizin tarlalarına ulaşmalarını, hasatlarını daha rahat yapabilmelerini elverişli hale getiriyoruz. Pandemi sürecindeki sıkıntılara ve Yağışlar sebebiyle iş yükünün artmasına rağmen Belediyemiz ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığımız tarafından yürütülen çalışmalar ile Beldemizdeki tarla yollarında bakım çalışmalarına yaklaşık olarak on-onbeş gündür devam ediyoruz. Çalışmalarımız bittikten sonra tüm çiftçilerimizin tahıl ürünlerini ve ayçiçeği hasadını daha iyi şartlarda gerçekleştirmelerini sağlayacağız. Tarla yollarının bakımını ve çiftçilerimizi önemsiyor, destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz.”

TÜM BOZULMUŞ YOLLARIN BAKIM VE TAMİRİNİ YAPTIK

Tüm çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl dileyen Örnek, hizmetler hakkında şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere göreve geldiğimizde, ilk işlerden biri olarak Beldemizin tüm bozulmuş yollarının bakım ve tamirini yaptık. Fakat beldemize getirdiğimiz içme suyu dolayısıyla yapılan çalışma esnasında evlerimizin arsalarımızın içine giren parsel çıkışlarından dolayı yollarımızda tekrar bozulmalar meydana geldi. Doğalgaz çalışması başlayacağı için de onarım ve yenileme çalışmaları için bir sure bekledik. Fakat çalışmalar etap etap olacağı için bitişini beklemektense belde içindeki yollara da lokal dokunuşlar yapmak suretiyle çalışmalara başladık. Doğalgaz ve su çalışması bittikten sonra da tüm yollarımızın taş yenilemesini yapıp Beyendik'i modern, yaşanılabilir bir hale getireceğiz.”

ÇÖPLERİMİZİ GÜNAKAB’A DÖKMEYE BAŞLADIK

Beldemizin Giriş ve çıkışları uzun yıllar çöplük olarak kullanıldığını söyleyen Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Buranın çöplük olarak kullanılmaması gerektiğini defalarca dile getirmemize rağmen maalesef buraya Beldemizin çöpleri döküldü. Her ne kadar çöplük alanı kapatılmaya çalışılsa da çöpler buraya dökülmeye devam etti. Beldemizin çöplüğü olarak kullanılan bu yere göreve başladığımız günden itibaren çöp dökmemeye özen göstererek, çöplerimizi GÜNEKAB (Güney Edirne Katı atık Birliği)’a dökmeye başladık. Fakat olumsuz hava koşulları dolayısıyla kalorifer küllerinin bir kaç kez bırakıldığı Çukur Çeşme diye adlandırılan bu bölgemizde ıslah çalışması yapma zorunluluğu oluştu ve burayı tekrar temiz hale getirdik. Bu bölge aynı zamanda sürü sahibi olan vatandaşlarımızın meraya çıkarken en çok kullandığı, Anayol diye tabir ettiğimiz, karayolunun yanında derenin ikiye böldüğü pasif, kullanılmaz halde olan bir yerdi. Biz de burayı aktif hale getirip sürü sahiplerinin, karayolunu çok kısa bir mesafe kullanmasını sağlamak ve karşıdan karşıya geçerken de yaşadıkları tehlikeyi ortadan kaldırmak için burayı ikiye bölen dereye de köprü yaparak, vatandaşlarımızın sürülerini (Koyunlarını) köprüden geçişlerini güvenli hale getirdik.

Başkan Örnek, Beyendik’te diğer çalışmaların da planlı ve programlı bir şekilde devam ettiğini ekledi.