HABER MERKEZİ

Aşağı Zaferiye Mahallesi Can Sokak'taki 2 katlı müstakil evinde oturan Firdevs Güler, koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen tam kapanma süreci nedeniyle günlerdir evinde vakit geçiriyor. Eşini kaybeden ve çocukları da evlenip kendi hayatlarını kuran Güler, evde kaldığı süreyi saksılara ektiği çiçekleriyle ilgilenerek geçiriyor. Saksılardaki 300 çiçeği, evinin balkonu, bahçesi ve çevresine yerleştiren Güler, çiçeklerle çocukları gibi tek tek ilgileniyor. 

ÇİÇEKLERE BAKTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Firdevs Güler, çocukluktan beri çiçek tutkusu olduğunu ifade ederek, “Yaşlanınca tabi daha da ilgim arttı. Kendime bir uğraş yarattım. Şu an 300’ün üzerinde çiçeğim var. Çiçeklere baktığım için çok mutluyum. Nasıl bir insan çocuğuna bakar, karnı mı acıktı, susadı mı diye düşünür, işte benimde onlara karşı böyle bir ilgim var. Daha çok sardunya bakıyorum. En çok onu seviyorum. Hem görüntüleri çok güzel, hem de bakımları çok zor değil. Soğuktan da kolay kolay etkilenmiyor” dedi. 

SIKILMAYA ZAMAN YOK

Sağlığını çiçek yetiştirmeye borçlu olduğunu belirten Güler, “Ne şekerim, ne de tansiyonum var. Bazen kızım bu kadar uğraşmamam gerektiğini söylüyor. Ama ben onlarla mutluyum. Ben bunu severek yapıyorum. Tam kapanmada da çeşmeden su taşıdım, bahçemde çiçeklerle uğraştım. Hiç sıkılmadım. Çiçeklere gübre döküyorum, köklerini kabartıyorum, su verdim. Sıkılmaya zaman yok benim için. Seven insanlara uğraşmaları için tavsiye ederim. Onlarla uğraşırken kendini dinliyorsun, kafanda kuruntu kalmıyor. Bütün derdin, kederin gidiyor çiçeklerle uğraşırken” diye konuştu. 

Firdevs Güler, mevsimlik sebze ihtiyacını da bahçesinden karşıladığını söyledi.