AYGÜL KONAR 

Cuma Namazı ile birlikte camilerin ibadete açılacağını ifade eden Yiğit, açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Koronavirüs yüzünden devletimiz bir takım kararlar almıştı. Diyanet İşleri Başkanlığımız aldığı kararlar sonucu camileri ibadete kapatmıştı. Özellikle ramazan ayında ilk defa böyle bir hadise yaşadık. Ramazanlarda önceleri büyük bir heyecan yaşardık. Bu yıl müftülükler olarak vatandaşlara din hizmetlerimizi sosyal medya hesaplarından verdik. Bugün Allahın izni ile camilerimiz Cuma namazı ile birlikte ibadete açılıyor. İl ve ilçe müftülükleri olarak hazırlıklarımızı yaptık. Şu an hala sokağa çıkamayan 65 yaş üstü ve 20 aş altı vatandaşlarımız evlerinde kalmaya devam edecekler. Tekrar bir açıklama yapılır mı ve camilerde namaz kılmalarına izin verilir mi bilemiyoruz.” 

CEMAATİMİZ CAMİLERE GİDERKEN EVLERİNDE ABDEST ALIP, ŞAHSİ SECCADELERİ İLE GELSİNLER”

Camileri dezenfekte ederek hazır hale getirdiklerini belirten Yiğit, alınan kararlardan bahsederek sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde il ve ilçe müftülükleri olarak toplantılarımızı yapıp hazırlıklarımızı tamamladık. İlçe merkezinde hangi camilerde namaz kılınabilir hangilerinde kılamayız bunu kararlaştırdık. Sayın kaymakamımız daima bizlerle olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz. Sayın belediye başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Belediye personellerimiz camilerimizi dezenfekte ettiler. Camilerimizi hazır hale getirdik. Vatandaşlarımızda bir hastalık belirtisi varsa öksürük grip gibi, camilere gelmesinler. Bulaşma tehlikesine karşı evlerinde kalsınlar. Cami girişlerinde dezenfektan ilaçları hazır bulundurup sürekli temizlik yapacağız. Camilerde namaz kılınacak alanlarda koli, karton, çuval, hasır gibi şeyler bulundurmayacağız. Cuma namazında camilerimiz kapalı olacak. Cuma namazları içerlerde kılınmayacak. Hastalık riskinden dolayı açık alanlarda kılınacak. Mümkün olduğu kadar toplulukları az sürede bir arada tutacağız. Cuma namazları camilerin bahçelerinde kılınacak. Bazı camilerimizin bahçeleri olmadığı için namaz kılınmayacak. Vatandaşlarımıza öncelerde safları sıklaştıralım diyorduk bu hastalık yüzünden farklı dünyayı tanıdık. Yeni normalleşmede çok sık bir araya gelmemeliyiz. Cemaatimiz en az bir buçuk metre aralıklı duracak. Camilere gelirken evlerinde abdest alıp gelinecek. Bu süreçte camilerde tuvaletler ve abdesthaneler kapalı olacak. Toplu kullanılan tespih, takunya, ayakkabı çekeceği kullanılmayacak. Cemaatimiz camilere giderken evlerinde abdest alıp, şahsi seccadeleri ile gelsinler, maske ile gelsinler. Vatandaşımız namaz kılacağı yere geldiğinde yanında seccadesi veya maskesi yoksa belediye tarafından temin edilecek. Her camimizde Cuma heyeti kurduk. Özellikle dikkat etmemiz gereken bu hastalığın bulaşmaması. Tedbiri elden bırakmayacağız, her zaman önlemimizi alacağız.”

CUMA NAMAZI İKİ REKAT OLARAK KILINACAK”

Sağlıklı olan herkesi camilere davet eden Yiğit sözlerini şöyle sonlandırdı:“Ülke genelinde tüm camiler Cuma Namazı itibari ile ibadete açılırken, bazı camilerde Cuma namazı kılınamayacak. Cuma dışında diğer günlerde öğlen ve ikindi namazları cemaat ile birlikte sosyal mesafe kurallarına uyularak kılınacak. Sabah, akşam ve yatsı namazında camiler açık olacak fakat cemaat ile kılınmayacak. Öğlen ve ikindi şimdilik cemaatle kılınmaya devam edecek. Sadece Cuma günleri Cuma namazı iki rekat olarak kılınacak. Öğle öncesi vaaz yapılmayacak. Namaz kılmak için gelen vatandaşlarımız iki rekat Cuma namazı farzını kılacak, sonra evlere gidilecek sünnetleri evlerinde kılınacak. Sağlıklı olan tüm kardeşlerimizi camilerimize davet ediyoruz. Allah hasta olan tüm kardeşlerimize şifa versin. İnşallah bu hastalıktan en kısa zamanda kurtuluruz.” 

ŞEHİR MERKEZİNDE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİİLER VE YERLER: 

Çamlıkent Camii Bahçesi, Hacı Mümine Özkaya Camii Bahçesi, Hersekzade Ahmet Paşa Camii Bahçesi, Hersekzade Ahmet Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi, İzzetiye Mahalle Camii Bahçesi, Karaağaç Camii Bahçesi, Paşayiğit Mahalle Yeni Camii Bahçesi, Sanayi Camii Bahçesi, Saray Avluları Camii Bahçesi, Sosyal Konutlar TOKİ Camii Bahçesi, Yukarı Zaferiye Mahalle Camii Bahçesi. 

KEŞAN BELDELERİNDE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİİLER VE YERLER:

Beyendik Beldesi TOKİ Camii, Beyendik Beldesi Spor Sahası, Yeni Muhacir Beldesi TOKİ Camii, Yeni Muhacir Beldesi Açık Hava Düğün Salonu. 

KEŞAN KÖYLERİNDE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİİLER VE YERLER: 

Akçeşme Köyü Camii Bahçesinde, Akhoca Köyü Camii Bahçesinde, Altıntaş Köyü Camii Bahçesinde, Bahçeköy Cami Bahçesinde, Barağı Köyü Camii Bahçesinde, Beyköy Camii Bahçesinde, Boztepe Köyü Cami Bahçesinde, Büyükdoğanca Köyü Cami Bahçesinde, Çamlıca Köyü Camii Bahçesinde, Çeltik Köyü Camii Bahçesinde, Çobançeşme Köyü Camii Bahçesinde, Danişment Köyü Camii Bahçesinde, Dişbudak Köyü Camii Bahçesinde, Erikli Köyü Sahili Camii Bahçesinde, Gökçetepe Köyü Camii Bahçesinde, Kadıköy Camii Bahçesinde, Karacaali Köyü Camii Bahçesinde, Karasatı Köyü Camii Bahçesinde, Karlıköy Camii Bahçesinde, Kılıçköy Camii Bahçesinde, Kızkapan Köyü Camii Bahçesinde, Koruklu Köyü Camii Bahçesi, Kozköy Camii Bahçesi, Küçükdoğanca Köyü Camii Bahçesi, Lalacık Köyü Camii Bahçesi, Mahmutköy Camii Bahçesi, Maltepe Köyü Camii Bahçesi, Mecidiye Köyü Fatma Hatun Camii Bahçesi, Mecidiye Köyü Eski Camii Bahçesinde, Pırnarköy Camii Bahçesinde, Sazlıdere Köyü Camii Bahçesinde, Seydiköy Camii Bahçesinde, Siğilli Köyü Camii Bahçesi, Suluca Köyü Camii Bahçesi, Şabanmera Köyü Camii Bahçesi, Şükrü Köy Camii Bahçesi, Türkmen Köyü Camii Bahçesi, Yayla Köyü Camii Bahçesi, Yeniceçiftlik Köyü Camii Bahçesinde. 

ŞEHİR MERKEZİNDE CUMA NAMAZI KILINMAYACAK OLAN CAMİLER VE YERLER: 

Yörüker Camii, Ensaray Camii, Aşağı Zaferiye Camii, Hacı Ahmetağa Camii, Bekir Varnalı Camii, Tahta Camii, İki Minareli Çarşı Camii, Yeni Sanayi Mescidi, İstasyon Mahallesi Camii. 

KEŞAN KÖYLERİNDE CUMA NAMAZI KILINMAYACAK CAMİİLER VE YERLER:

Çelebi Köyü Camii, Erikli Köyü Camii, Gündüzler Köyü Camii, Karahisar Köyü Camii, Mercan Köyü Camii, Orhaniye Köyü Camii, Yerlisu Köyü Camii, Yeşilköy Camii.